Visby visade klass men A3 är vassare när man tar i.

A3 var för första gången i år taggade från startnär det gäller att spela försvar och det innebar att Visby hade stora svårigheter att spela sitt spel.

Degbeon neutraliserade Kellihersom fick ihop 7 poäng i den första perioden men blev nollad i den andra pga bra försvarsspel. 

En kunnig basketsupporter från Norrbottenvädjade till domarna om att blåsa några foul när Kelliher blev stoppad under korgen. Jag förstår honom. Han hade rätt ibland. Det mannen såg säkert även att det var samma visa under den andra korgen. Degbeon och Louka fick inte något med sig dom heller när Kelliher och Okodugha försvarade sin korg.

Antalet på springningar av attackerande guardsvar minst fem vardera. Fattar inte domarna att deras sätt att bedöma kontakt avgör många matcher. Skaderisken är dessutom mycket hög. Spelare har börjat att släppa bollen och kasta sig undan för att undvika att bli påsprungen. 

När matchen var slut hade domarna utdelat 12 foul vardera vilket garanterat borde ha varit det dubbla för båda lagen. När de etablerade ligadomarna dömer ”då blåser dom inte i onödan”. 

Begenicic och Nefatti behövde knappast duscha efter matchen. Ärligt talat dom dömde bra det dom dömde men dom släppte alldeles för mycket.

Matchen var en bra och underhållande basketmatch. A3 fick periodvis flyt som tidigare har saknats och då är dom svåra att stoppa.  Igår bombade både Brown och Page och då vinner A3.  Page var riktigt vass och kunde garanterat ha gjort 10-15 till om hon bara hade fått bollen lite ofta. Både Louka och Asoro bra när dom fick bollen och i försvar är båda bra i man man försvaret.

Visby visade fin klassnär dom kom tillbaka efter minus 20 poäng med attackspel i anfall och helplans zonpress i försvar. 1-3-1 zonen användes då och då och den innebar direkt bortkastade bollar för A3. 

Jag gillade verkligen vad jag såg i Visby.  Idag är dom ett givet slutspelslag men lite väl tunt från bänken. För övrigt tippar jag att Wingate spelar med A3 nästa säsong. Hahaha.

Tittade på en repris idagfrån måndagens skräll då Uppsala slog Alvik efter förläggning. Jag reagerade över att  Uppsala hade en mobil publik (eller pöbel) ca 25 st, som i förlängningen sprang från ena sidan till den andra sidan nere på spelplanen. Må vara att dom inte kom innanför linjerna men är det verkligen korrekt att de skall få springa från ena kortsidan till den andra bara för att skrika och hoppa och flaxa med armarna på golvet på kortsidan när Alvik skulle skjuta de viktiga straffarna. Jag har ALDRIG sett något liknande. Så upprörande osportsligt.

Basketettan matchen mellan BSKT och Jämtlandblev en enkel match för hemmalaget trots att både Botold och Lundmark inte spelade. Jämtland var förvånansvärt bleka och hade svårt med tempot och BSKT´s varierande försvarsspel.

Samma domare som jag tidigare har nämnt dömde även denna match. Antalet missade stegfel var tvåsiffrigt på båda lagen för att inte tala om alla missade fouls. Domarna missade givetvis inte allt detta utan dom valde att inte blåsa för det. Vem har givit dem rätten att bestämma vad som skall blåsas på ?  VEM ?

Svensk basket blir bättre om domarna följer regelboken och inte tvärt om. 

Matcharrangemanget av BSKT var återigen bra  med bra speaker och bra musik. Tyvärr spelades det bakgrundsmusik och då hör inte publiken vad som sägs särskilt om mikrofonen hålls nära munnen.

Ljudanläggningen är helt ok om man bara ställer in den på rätt sätt och undviker bakgrundsmusik när man talar. Det fungerar bara på livedisco.

Godmiddag