Anmärkningsvärt T mot Balibrea

Tveksamt om Södertäljes jänkare blir kvar månaden ut. Dom visade verkligen ingenting i premiären mot Umeå BSKT. Det är tydligt att även Sköna Gröna gör Osköna misstagsvärvningar då och då. Fjolårets guard höll inte heller måttet.

Den tekniska foul som Eriksson delade ut till Balibrea i den första perioden i Södertälje i söndags var anmärkningsvärd. Eriksson var i andra änden av spelplanen minst 25 meter från Balibrea, han var inte crew chief det var Kalpakas och ändå valde Eriksson att ta beslutet att tilldela Balibrea ett T. 

Kalpakas fick träda in och lugna ner Balibrea som var efteråt mycket besviken över behandlingen.

Norrköpings överkörning av Borås i första halvlek var symptomatisk. Dom får ofta flyt i spelet för dom har alltid flyt med domarna hemma. Det är bara så. Vad det beror på vet jag inte. Är det någons som vet ?  Är det någon som har en teori ? Eller var det bara Dawit som fick flyt ?

Tittade på en hel del internationell toppbasket igår kväll och på förmiddagen idag och noterar att finske Sasu Salin har krutet torrt inför matchen mot Sverige i november. Salin sänkte 33 poäng på bortaplan i Ukraina när hans Teneriffa vann med 70-73 i Champions League. Även Alexander Madsen spelade bra i sitt lag i Champions League. Finnarna blir inte att leka med i Globen det är jag säker på.

Denzel Anderson spelade bra och fick 20+minuter och satte 14 poäng när hans Ostrava föll mot spanska Manresa i Champions League.

Dom fyra svenska damerna som spelade Euroleague igår får alla godkänt. Drammeh imponerade med 30 minuter och 12 poäng i sitt nya lag Girona trots förlust. E. Eldebrink fick också 30 minuter i Bourges och satta 12 poäng i segermatchen. Zahui som har blivit klart bättre defensivt i WNBA i år fick 18 minuter i stjärnlaget Fenerbache och levererade 6 p. Lundqvist hade det tungt framåt. 26 minuter och bara 3p på straffkast och 0/6 på skyttet i sin nya klubb Arka Gdynia. Defensivt spelade Lundqvist bra. 

Krönikören i NSD.se skriver igår:I det läget som laget är i dag och den trupp som Peter Öqvist sitter på är det nog smartast att satsa på utveckling – inte att stirra sig blind på resultaten. Förväntningarna bör hållas på en rimlig nivå.

Jag har aldrig läst något så defensivt i nsd.se tidigare. Snacka om att hålla nere förväntningarna så att inte besvikelsen blir så stor om det inte blir så många vinster som fansen räknar med. Det står utom all tvivel att BC Luleå med en omsättning som ingen annan är i närheten av har värvat för att spela minst semifinal.

Det är trist att Jämtland mot Norrköping i kväll spelas samtidigt som Bayern Munchen mot Barcelona i Euroleague. Det är svårt att välja men jag väljer Euroleague matchen före eftersom det är så mycket bättre riktig basket och framförallt så mycket mer professionella domare. På fredag är det samma visa igen. SBL matcher kolliderar med Euroleague på Viaplay.

Jag tror att SBL skulle må gott publikmässigt av att byta till onsdagar och söndagar som matchdag och på så sätt inte heller kollidera med den svenska hockeyligan.  

På tisdag har Umeå BSKT den s.k GRATIS MATCHEN som ett visst antal sponsorer bjuder på. Jag tror att gratis matchen kommer alldeles för tidigt på säsongen. Publiken har ännu inte hunnit hitta tillbaka till läktarna efter pandemin.

Godmiddag