Den 8 juniblev det klart att Cole Welle blir kvar i Umeå BSKT en säsong till. Welle gjorde en utmärkt säsong i BSKT i fjol och förtjänar verkligen möjligheten trots att kraven ofta är skyhöga på importerna.
Den 29 juni blev DeMarco Dickersson. klar för Umeå BSKT. Dickersson är 24 år, 196 cm combo guard. En atletsik, snabb och teknisk spelare som verkar ha ett bra skott.
Den 6 juli blev den utpräglade centern Will Butler. 24år, 203 cm klar för Umeå BSKT. Han är ingen distansskytt men verkarvara en stark defensiv spelare med bra skills nära korgen.
Snart är det dags att presentera import nummer fyra. Pressmeddelandet kommer inom de närmaste tiden när alla papper är klara. Det är en 25 årig forward på 198 cm som ser spännande ut.
Umeå BSKT har satsat på tre osedda kort. Det kan bli en miss men varför inte succé den här gångenefter några säsongers mediokra importer. Umeå BSKT saknar som du nog vet resurser att välja spelare bland dem som ligger på den övre fjärdedelen lönemässigt.
Sedan i fjol är bara fyra importer tillåtna så kraven på de fyra utvalde ökar egentligen för varje år som går.
Jag hoppas att vi inom max två år är tillbaka i bara två utländska spelare i SBL både på herr och damsidan och inom fyra år nere på NOLL. Det är dags att börja att satsa mer på de bästa svenska spelarna i stället för att få fram bättre landslag.
Det får vi inte genom att ha massor av utländska spelar i den svenska ligan utan genom att ge de svenska spelarna & tränarna bättre förutsättningar att satsa fullt ut.
Titta på Ståhl, Pettersson, Sjöström som nyss tog medaljer i Tokyo. Dom har tävlat i hemlandet och i utlandet på heltid för att bli bäst.
Jag tror att alla snart inser att det är på det sättet vi får fram fler bra svenska basketspelare. Time for a change.
Kommer Umeå BSKT att satsa på ytterligare en spelare i position 3-4 och helst med erfarenhet av spel i SBL. Det kommer man att behöva.
Med Gustav Hansson, Emil Häglund, Eddie Czerapowicz, Anton Lindqvist och de egna produkterna kan man i så fall förvänta sig en något vassare säsong 21 – 22 än i fjol.
Slovenien besegrade Spanienmed 95 – 87 i en fantastiskt trevlig basketmatch. Jag gläds med Slovenien eftersom jag anser att Spanien hade domarna med sig hela matchen. Bara Marc Gasol borde ha fått 3 foul för sina rörliga screenar i P&R situationer men icke. Det var rena tacklingar. Domarna ser tröttare ut än spelarna.
För Spanien var förlusten inte planerad. Nu får dom möte USA i kvartsfinal. Jag tror iofs att Spanien mycket väl kan skicka hem USA för dom har inte visat ngn klass alls hittills. Time for a change.
Jag har svårt att se att Slovenien förlorar mot Tyskland. Slovenerna spelar som lag bäst av alla enligt mig. Dom hittade en väg att vinna trots att Spanien gjorda allt och lite till för att stoppa Doncic. Spanien fick ner poäng produktionen från Doncic men inte framspelningarna.
Vad tycker du om att Mike Toby, som spelar i Valencia spelar med Slovenien ? Han har inga rötter i Slovenien men ändå får han representera dem.
Jag tycker att det är bara att acceptera och det gör jag eftersom jag har sett så många naturaliserade amerikanare spela med andra landslag både på herr och framförallt damsidan. Det är bara att gilla reglerna eftersom FIBA tillåter det. Det är helt enkelt business. I själva verket anser jag givetvis att det är helt fel.
Det vore ganska enkelt att stoppa men FIBA vill inte det. Dom vill att basketen skall bli mer och mer spektakulär så att det kommer in mer och mer pengar till FIBA och till den Olympiska rörelsen.
Jag är rätt säker på att Australien slår ut Argentina. Laget är mest samspelt av alla lag och även om motståndarna lyckas få ner Mills poäng produktion så kliver andra fram och levererar.
Den fjärde kvarten är den mest svårtippade tycker jag. Jag tror att Frankrike är starkast även om dom har haft en ”enklare väg” till kvarten än Italien, men Italien har ungdomar som vågar och som orkar så – vi får se.
Vinnaren mellan Frankrike/Italien möter vinnaren mellan Slovenien/Tyskland i semifinal. Vinnaren mellan USA/Spanien möter vinnaren mellan Australien/Argentina.
Godmiddag