Respekt för Allis Nyström

Varför dömdes damfinalen av tre manliga domare ? Det är en fråga som har dykt upp på sociala medier. Jag håller med dem som efterlyser damerna.

Valde Luna Gogolin att tacka nej till den avgörande damfinalen ?

Normalt borde Luna Gogolin varit given första domare i damfinalen och det tillsammans med utmärkte Goniband. Det hade räckt för att skipa rättvisa. Luna Gogolin har varit en av de bästa under hela säsongen liksom Goniband och han hade heller inget uppdrag i herrligan i tisdags.

Var det så att domar tillsättaren valde domare från Uppsala och från Göteborg för att inte ha ”Stockholmsdomare” och varför tog man i så fall in den tredje manliga, som är från Stockholm.

Tittade på NSD´s live sändningen från Luleå flygplats när ”hjältarna landade”. Du fattar digniteten på guldet uppe i Luleå. Här i Umeå skulle det återigen ha passerat utan ngn livesändning. Live sänder VK bara från Hockey och fotboll i lägre divisioner. Flåt innebandy också.

Intervjuaren på Kallax Flygplats (korrigerat) valde att prata med många men inte den största hjälten i mina ögon Allis Nyström med sju guld på åtta år. Fattar dom inte hennes betydelse för laget. Finns det någon annan som har samma svit som hon ? (OBS! Alviks flygplats ligger i Umeå)

Allis Nyström är kanske inte den bästa eller elegantaste spelaren men med urkraft och kämpaglöd kommer man långt. Dessutom har hon under det senaste året förbättrat både skyttet utifrån och straffkast procenten. Borde vara aktuell för bruttolandslags truppen nu. Respekt & Grattis. 

Härom dagen berättade  Jerry Selberg  för mig att han slutar som aktiv coachför basketettan damerna i Umeå och nöjer sig med basket jobbet på NIU. Personligen hoppas jag att han nu tar sig an ett utvecklingsbart ungdomslag för hos honom finns det kunskap så det räcker och blir över. 

Basketen i Umeå behöver få mer hjälp från vuxna välutbildade spelare och ledare för att ta nya steg i utvecklingen. Det finns ett flertal som skulle kunna göra en viktig insats men tyvärr ser man dem bara då och då på läktaren när det är elitmatcher i Sporthallen.

Föräldrar som plikttroget ställer upp utan att ha basket bakgrund i all ära med det är inte det som basketsporten behöver.

Nya coacher för damlaget i basketettan blir tydligen Eva-Lotta Strömsten och Felicia Melander.

Bayern München vann hemma mot Milano i gårdagens Euroleague match. Det är första gången som ett tyskt lag vinner en playoff match under ligans historia. Min personliga favorit serben Lucic satte 27 poäng och var nyckeln till seger.

Fenerbache åkte på 3 – 0 och är utslagna av CSKA. Ett hårt slag för dem men vad skulle dom göra med coach Kokoskov och fyra toppspelare i karantän. Med alla friska hade dom kunnat slå ut CSKA även om CSKA har vunnit de senaste två åren.

Barcelona lirade hem en bortaseger mot Zenit St Petersburg och har nu 2-1 och två matcher på sig att avgöra till sin fördel. Jag skulle bli förvånad om dom inte fixar det.

Norrköping toppade laget mot Köping för att kunna avgöra och få lite vila inför semifinalerna. Kalpakas, Nasrollah och Erström dömde bra men får bara 4.0. Dom kunde ha delat ut betydligt fler foul framförallt till gästerna. Jag häpnar ibland över saker som får passera som i TV soffan är solklara och ännu solklarare i slow motion.

Godmiddag