Vad som helst kan hända utan publik på läktarna

Det blev en reaktion i BSKT efter förlusten mot Fryshuset. BSKT jobbade hårdare och då fungerade försvaret bättre men enligt mig inte tillräckligt bra. 

Hjälp roteringen felar för mycket och det beror på att försvaret är svårt att spela och att spelarna är unga och oerfarna. Jag tycker att man spelar ett suicide försvar som bra lag efter ett tag spelar över och gör ganska lätta poäng.

Inget annat lag i årets BLH försöker konsekvent att spela lika aggressivt med ständiga dubblingar – nästan hela tiden. De flesta spelar i stället med hård press på bollen och ganska tätt bakom för att stoppa penetration in i ”hjärtat”. BSKT blir ett lätt byte för de bästa lagen.

Nässjö gick i fällan från start men dom anpassade sig som alla bra lag gör. Som väntat tog dom Dawit hårt i andra och ”dödade” honom helt. Var det en överraskning ?

Nässjö vinner andra halvlek med hela 52 – 34 och vänder till vinst med 1 pinne trots att BSKT hade en tjugo (20) poängs ledning. En mer smärtsam förlust än den mot Fryshuset. Vad lärde sig coach staben av detta ?

I mina ögon tillåts i år alldeles för hårt försvar på guards i alltför många matcher.

Kan någon svara på varifrån de svenska domarnas bedömning av dessa situationer kommer ?

Min kritik kommer inte att upphöra förrän någon säger att det ÄR TILLÅTET att handchecka och trycka och krafsa och knuffa på en guard så länge som hen inte attackerar rakt fram.

Det var parodi att se hur Norrköping fick knäcka Jämtlands guards igår.  Och det var parodi att se hur Södertälje gjorde detsamma mot BSKT för en dryg vecka sedan. 

Är det bara jag som tycker att domarna tillåter alldeles för hårt spel i BLH framförallt på guards ?

Det blir inget ordnat spel när dom hela tiden måste vifta bort armarna från försvarare som checkar och krafsar och slår över armarna. Om man viftar undan försvararen pga alt krafsande då åker anfallande guard på foul i stället. Är det logiskt ? Det är inte vettigt.

Det ser inte ut på detta sätt i NCAA basketen och inte heller i Champions League och Euroleague men i den svenska BLH.

Det som tillåts är bodychecking så länge som du är snabbare än anfallaren. 

Nära korgen finns ingen konsekvens alls.

Ibland blir det foul direkt en försvarande spelare knuffar till med den böjda armen, i andra matcher som t ex igår i Östersund då kunde försvararna ploga och knuffa undan spelare utan avblåsning så länge som inte skottförsöket påbörjades.

Jag har inget fält för kommentarer i HOOPS men om du vill så får du mejla mig på tb@mrbasket.se och säga vad du tycker. Du som tycker att jag är ute och cyklar och borde hålla igen. Ge mig en bra förklaring. Anonyma åsikter gör sig inget besvär. Jag vill kunna svara om nödvändigt. 

Jag trodde inte det var möjligt för Norrköping att vinna i Jämtland men Jämtland djunglade bort matchen i andra halvlek när guardsen var knäckta som gästens vann med 24 – 48. Det blev inget bra spel för ngt av lagen.

Jag trodde inte heller att det var möjligt för BC Luleå att tappa hemma mot Köping men det är bara att konstatera att utan publik på läktarna kan tydligen vad som helst hända.

Både spelare och domare kan uppträda lite hur som helst utan den kritiska publiken i hallen. 

Tack och lov att det är Euroleague matcher torsdag och fredag igen så att jag får se lite riktigt bra basket.

Godmiddag