Offensiv i Jämtland

Respekt till Jämtland som redan i januari besökte Chuck i Schweiz och visade att ”det var honom de ville ha”.

Det visar tydligt hur seriöst de arbetar och hur god ekonomi de måste ha när de kan agera så. Chuck kan vara en miljonsatsning.

Den renoverade hallen med tillhörande restaurang har blivit rena mjölkkossan och det är bara att gratulera.

Något sådant kommer basketen i Umeå aldrig att få uppleva. Enda chansen skulle vara om Umeå FC återigen tar sig upp i Allsvenskan för då måste faciliteterna uppgraderas avsevärt och då lär restaurangen bli nödvändig.

Avundsjukan mot BC Luleå, Luleå BBK, Jämtland, Norrköping som drar in stora slantar av och pga sina restauranger är säkert stor.

Det tjatas en hel del om att Adnan Chucks spelstil inte passar in i ”den publikfriande basket” som Jämtland vill spela. Man menar att det blir långsamt och tråkigt med hans metodiska basketfilosofi.

Chuck har visat att han vet vad han sysslar med tidigare och han lär göra det igen.

Han kommer att spela aggressivt pressande försvar och det är publikfriande och han kommer att spela snabbt när det är läge att spela snabbt. Det är publikfriande. Han kommer att spela kontrollerat när det är läge för det och göra det bra och då blir publiken nöjd. Det är Europeisk toppbasket.

Från och med nu börjar Jämtland bygga det lag som Chuck vill ha. Om han klarar bygget redan under 2020, det återstå att se. Jag skulle tippa att det finns flera bra svenska spelare som vill spela för honom men lata lycksökare göre sig inte besvär.

Popkey fick lämna coachjobbet i Östersund men blir kvar som spelare.

De har givetvis kontaktat Gustavsson som har coaching erfarenhet med damlag men det blir ingen flytt till Östersund för honom. Han blir troligtvis kvar med familjen i Umeå och jobbar civilt om inget riktigt bra alternativ dyker upp.

Jag har väntat mig att BC Luleå ringer honom nu när Håkan Larsson vill prova sina egna vingar som head coach men det verkar de inte ha gjort.

Jag pratade med Gustavsson i torsdags och då svarade han nej men det kan ju vara poker.

Lite konstigt kan jag tycka om de inte har ringt. Gustavsson är från Byn så den lokala förankringen finns. Han har redan 8-10 års erfarenhet på hög nivå som ast. coach och head coach trots att han bara är 34 år.

Jag skulle i alla fall ha ringt honom och tagit upp honom på en intervju.

Godmiddag