Plastgolv inlagt i fina gamla Solnahallen !!!

Tisdag 3 mars, 2020

Jag har coachat många matcher i Solnahallen under åren och många har spelat basketmatcher i den fina hallen med restaurang där lagen kunde få sig en matbit före eller efter en match, men nu är det över. Jag lite skakad av beskedet jag fick igår från en bekant.

AIK har tydligen tagit över hallen. Det vackra furuträ golvet är borta och i stället har man lagt ett plastgolv till förmån för handboll och innebandy. AIK basket är hänvisade till gamla Vasalundsskolan där jag såg en landskamp mellan Sverige och Finland på 70 talet. Det är en trevlig pitoresk skolgympasal men inte hemmaplan för basketlag på högre nivå.

Jag har nyligen skrivit om att föreningarna och SBBF måste samverka i stockholmsområdet för att få till en ordentlig basketarena men när jag fick höra detta då känns det som att basketsporten trots dess storlek i storstan inte är värd någonting ens i Stockholm.

I Euroleague är man tuffa med reglementet. Sopron och TTT Riga ville inte åka till norra Italien för matcher förra veckan pga coronaviruset. Det kostade dem wo förluster med 20-0. Riga hade ingen chans till slutspel men Sopron kunde ha gått till slutspel vid en vinst. Bötesbeloppet lär vara högt.

Kvartsfinalerna i euroleague spelas i bäst av tre den 11 och 18 mars och där möts USK Prag möter Familia Schio. USK. Fenerbache möter Bourges. Lyon ASVEL möter Nadezhda och slutligen UMMC möter BLMA. Om nödvändigt en tredje match den 25 mars.

Till semi går UMMC, USK Prag, Fenerbache och skrällen och nykomlingarna Lyon- tror jag. UMMC vinner finalen oavsett vem de får möta. De är idag så starka så att de kanske skulle kunna vinna tom WNBA.

Har Djurgårdens herrar något kvar att ge eller har dom gett upp redan ? Det är frågan. Det såg riktigt illa ut när BC Luleå vann med nästan 40 poäng igår kväll. Rozzelle gör ofta poäng som han vill men igår kunde vem som helst i BCL göra en layup mot tröga DIFàre. Är dom så svaga eller sparade dom på krafterna för att satsa allt på att vinna mot BSKT på fredag ? Jag tror att dom gör det.

4½ timmar till uppkast mellan BSKT och Köping. Skulle sitta bra med en rejäl underskattning från gästernas sida så att BSKT får skrälla med en vinst men det är knappast att räkna med det. Köping fick i alla fall rejäl och god mat på Droskan idag och de fick tom backa.

För övrigt anser jag och många med mig att de som deltar i olika ungdomslandslag inte borde behöva betala för att kunna delta. SBBF måste vara beredd att ta kostnaderna för att ta in ungdomar från HELA LANDET oavsett bakgrund.

Godmiddag