Hoops vara eller icke vara det är frågan

Tisdag 17 september, 2019

Jag har haft lite funderingar på att lägga ner HOOPS. Du som läser fattar att det tar sin tid att skriva nästan dagligen tom under lågsäsong. Kollade igår och ser att jag har mellan 450 – 500 besök på sidan dagligen så jag fortsätter ett tag till men knappast lika frekvent som tidigare.

Drummer var fortfarande kvar på förmiddagsträningen idag. Informationen som jag fick var inte felaktig. Man har bestämt att ge henne ytterligare en prövotid.

Jag var kritisk till att Lindblom fick spela bara 11 minuter mot Steelers i söndags. Gustavsson informerade mig idag om att Lindblom fick 35 minuter i div 2 lagets match några timmar innan matchen mot Steelers så han tyckte att han kunde få vila i första halvlek och bara spela lite i den andra. Kanske tyckte han rätt.

Nilsson verkar vara spelklar för BSKT eftersom han tränar för fullt och spelar matcher. Underskriften är antagligen en formsak men ganska känslig eftersom det drar ut på tiden så mycket. Kul förresten att se den nya amerikanen Well spela försvar mot Nilsson. Nilsson får jobba på ett helt annat sätt än tidigare nu. BSKT:s trupp är bred.

Hörde att en av de amerikaner som BSKT har varit ute efter en längre tid nu har visat intresse över att komma. Kontraktsalternativen försvinner mer och mer och till sist måste de sänka sina krav om de vill skriva ett kontrakt över säsongen. Jag tycker att BSKT har för bråttom om de tar honom. Testa Mr Welle ordentligt först. Han ser riktigt bra ut även om han inte dominerar. Han har flyttat till Umeå pga sin flickvän och skulle bli en ”gratis spelare” om han håller måttet.

I morgon åker BSKT till Luleå igen och nu för match mot BC Luleå. Det är lite trist att det alltid skall vara BSKT som måste åka upp till Luleå. Detta är väl 3:e eller 4:e året i rad som BSKT måste åka upp. BCL bjuder inte på ngt i onödan.

I kväll blir det en efterhandstitt på Karhu Basket mot Tsmoki Minsk i Champions League kval och kanske även en titt på Södertäljes match mot Balkan Botevgrad, Serbien som bara har en amerikan Callahan och resten inhemska spelare. Mina tidigare favoriter Bakken Bears inleder också kvalet till Champions i kväll mot Keravnos från Cypern som har fem amerikaner.

Jag tippar att Karhu, Södertälje och Bakken får packa ihop och spela vidare i Eurocup.

Godmiddag