Onsdag 26 juni, 2019

Det är bra att BSKT:s coach Gustavsson ligger lågt med superlativen om den nya Callum. Det brukar ofta låta så otroligt positivt om hur bra en spelare är och vilka fantastiska förtjänster som en spelare har. När det är dags att leverera så är det många som inte håller vad som lovas

A3:s Edholm och Elvbo som fick mycket positivt sagt om sig när de kom till UD. De var i förhandssnacket både duktiga och erfarna men det har blivit mycket träna & nöta bänk i A3. För Elvbo har det nästan bara blivit träna & bänk det senaste året så det vill till att de har hyfsade kontrakt för att stå ut med det. Båda blir kvar och nu återstår att se om de har antagit utmaningen och tränat stenhårt hela sommaren för att kunna slå sig in i startfemman eller om de har valt att ta det piano.

Jag har inte kommenterat Mikke Lindqvists avsked eftersom jag inte sörjer. Han har varit strålande speciellt de senaste 3-4 åren och har sänkt både BC Luleå och BSKT i match efter match men han har gjort sitt och det är dags att släppa fram yngre spelare.

Jag har inte kommenterat McCarvilles aviserade återkomst eftersom jag inte är särskilt förtjust i hennes spel. Det finns några som ofta uttrycker superlativer över hennes förträfflighet men precis som med Lindqvist så tycker jag att hon har gjort sitt och att den nya generationen måste få komma fram. Allt går ju i slow motion när hon är inne på plan. Visst kan hon lira anfall men defensiven finns inte där. Returer javisst men hon är huge och tar alla som droppar ner ovan hennes huvud men inga fler. Alvik tappade allt när hon försvann och nu gör de om misstaget. Hon kan dra på sig en bristning eller få en vrickning eller lårkaka när som helst och då rasar Alvik igen och det särskilt nu när inte Stålvant fortsätter. De borde satsa på någon annan.

Och så kom även beskedet att Chuck lämnar ”det sjunkande skeppet” Norrköping. Kjellbom har inte meddelat sitt beslut ännu men jag skulle bli förvånad om han fortsätter. Om han fortfarande är sugen på att spela då är det bara BC Luleå som har muskler nog att kontraktera honom.

I morgon startar EM för de svenska damerna och jag skall ärligt säga att jag blir förvånad men givetvis jätteglad om Sverige går vidare från gruppspelet. Skulle de dessutom skrälla med att ta sig ett steg till då är det inget annat än succé.

Den 19 juni tippade jag följande sluttabell och den står jag för även dagen innan matchstart.

1.Serbien

2.Spanien

3.Ryssland

4.Frankrike

5.Belgien

6.Turkiet

Vi håller tummarna för Sweden