Nästan 600 själar dök upp

trots att matchen bara marknadsfördes på sociala medier. Det får man vara nöjda med i BSKT. Tyvärr väljer man att inte annonsera i lokaltidningen. Det tycker jag är en miss av BSKT ledningen. Det måste få kosta en slant att sälja in en hemmamatch.

Bildskärmen fungerade och ljudanläggningen som är ny var riktigt bra. Speakern skötte sig utmärkt liksom publiken som lät som 1500. Ljudnivån på musiken var lite för hög men bara lite och det är ett gott betyg.

Jag förstår att BSKT tvekar att annonsera med tanke på lokaltidningens låga intresse för att skriva om basketsporten, men man får absolut inga random besökare som läser blaskan utan annons.

VK har valt att inte heller streama matcherna som övriga lokaltidningar gör så då försvinner även den marknadsföringen. Basketen får helt tydligt inte kosta.

Inför matchen mot Borås fanns det ingen förhands text i tidningen bara hockey, fotboll, innebandy, hockey, hockey. Kanske är det ett måste för BSKT att annonsera fysiskt i papperstidningen för att få en artikel med bild inför hemmamatcherna.

Det som BSKT presterar i Borås matchenvarierar mellan heaven and hell. Unga oerfarna amerikaner varvar atletisk uppvisning med junior misstag.

Omställningen till att spela i Sverige där domarna ”bara blåser för benbrott eller dödsfall” är en chock för många.

Det är häpnadsväckande vad som kan passera på en basketplan i SBL herr idag utan åtgärd från domarna. Det vackra spelet är som bortblåst. Jag mår illa.

Det ojusta och fysiska spelet suger musten ur många och när matcher skall avgöras då är bensinen är slut.

Jag skrev efter OS att toleransnivån på kontakt kommer att höjas ytterligare i SBL inför säsongen och precis så har det blivit. Toleransnivån är nu galet hög.

Jag hoppas verkligen att BSKT kan klara av den här säsongen och få lite medgång i slutet av matcherna snart.

Två sådana här smällar kan få många att tveka och få förlustraden att fortsätta att  växa.

Personligen känner jag så här.

Det är inte längre den basket som jag vill se som visas upp så jag har bestämt mig för att trappa ner tittandet på SBL herr både fysiskt och genom stream. Det är inte längre en njutning att titta på min älskade sport i alla fall på SBL herr som mer liknar wrestling än basket.

Jag väljer i fortsättningen helhjärtat Viaplay och ser Euroleague och Courtside1891 och tittar på Champions League.

Godmiddag