Känns som Kalle & Co igen

Spelordningen i 24-25 års SBL med 3 matcher mot varann plus 3 utjämningsmatcher för att komma upp i 30 matcher tycker jag är så trist.

Det blir återigen 75% matcher som 4-5 lag inte kommer att kunna vinna. Det är en negativt för fans & publik. Gör något. Försök att skapa jämnare matcher.

En vanlig dubbelserie med 2 matcher mot varje lag hade kunnat följas av en kvalificerings serie för de fem bästa och en för lag 6 – 10.

I slutspelsserierna hade man återigen spelat 2 ggr till mot varann. Spännande skulle det kunna bli om vilka lag som tar sig till slutspelet från den nedre halvan. Tre platser att spela om om åtta lag verkligen ”måste till slutspel”.

Genomförandet av det SM serien skulle kunna läggas upp på flera olika sätt särskilt en säsong där inget lag kommer att flyttas ner.

Jag skulle föredra bäst av 2 i  kvarts och semi och bäst av 3 i finalen. Smaka på den du.

Något måste göras. Kör inte på i samma gamla spår. Tyvärr så är det väl redan för sent.

Jag har svårt att förstå hur de tänker. 27 + 3 utjämningsmatcher innan SBL går över till 14 lag ? Känns som Kalle Anka & Co igen. 

Jag har förresten sett den preliminära spelordningen. BSKT har t ex en månad utan hemmamatch mellan den 28/2 och 25/3. Det är ju osportsligt.

Blir det en superskräll i Spanien ?

Det är ingen skräll att Real slog ut Barcelona med 3 – 0 i semifinalen men…….

Murcia har 2 – 1 i matcher mot Unicaja. En finalplats vore oväntad för många.

Murcia är ett lag med samma budget procentuellt sett som BSKT har i förhållande till Norrköping. Även Unicaja har betydligt mindre budget än Real så klart och det är inte över än. Jag tippar att dom vänder och går till final.

Austarliens damlag till OS kvalet innehåller återigen Lauren Jackson 42 år. Det är väl mäktigt. Hon var bästa poängplockare med 18p mot Kina härom kvällen. Det som också är mäktigt att 8 av 10 coacher och ledare är kvinnor. Självklart head coachen. I stort sett i alla lag från Europa är det omvänt 8 män och 2 kvinnor.

Giannis Antetokounmpo kommer att spela med Grekland i OS kvalet 2 – 7 juli på hemmaplan. Luca Doncic spelar med Slovenien i samma kvalgrupp. Snacka om heta matcher både när det gäller kvalitet och temperatur.

Godmiddag