Lägg ner tisdagsmatcherna till nästa säsong

Umeå BSKT försökte sig på en kort rotation mot Uppsala med fem spelare som fick 30 – 35 minuter. Tanken var nog rätt men tyvärr så finns det inte ork tillräckligt för att spela så aggressivt försvar och dessutom få tempostarka kontringar och bra rörelse i anfall under längre tid.

BSKT behöver nog spela mer varierat och dessutom se till att man har någon spelare på de offensiva returerna.

Det lär inte bli ngn förändring pga mina åsikter men det är anmärkningsvärt tomt nära korgen på offensiva returer när skotten tas. 

Med Butler ute på perimetern blir det inga returer så det gäller att sätta skotten.

Butler spelade nästan 36 minuter men hade bara tio returer & 8 p, åtta skottförsök, inga foul och inga dragna foul. Det säger det mesta om effektiviteten.

BSKT spelade faktiskt ut ett förvirrat Uppsala i starten.

När BSKT ledde med 16 poäng kunde det lätt ha varit 25 poäng men tyvärr så missade Butler 3-4 bra lägen i rad nära korgen som innebar kontringar och poäng för Uppsala. ”The ball looks heavy in his hands” som jänkarna brukar säga.

Jag skulle rekommendera 5 minuter klassiska Mikan Drill 2 ggr om dagen och även 5 minuter Kevin McHales up and under mowe under 5 minuter, 2 ggr om dagen. Det skulle förändra effektiviteten på bara några veckor.

Men så tränar man inte numera. Det blåser nya vindar. Man köper in färdiga produkter. Dagens coacher förvaltar. Man utvecklar inte.

Jag har kapat Chatham i flera krönikor men i den här matchen var det faktiskt han som överraskade. Kan han prestera på den nivån då kanske han får stanna över julskinkan. Nio returer och hela 16 poäng varav 3-4 dunkar. Tyvärr så hoppar han bort sig defensivt så fort någon fintar. Det gör även Finke.  Jänkarnas eviga dilemma.

Jag kommer inte att kommentera vad jag tycker om domarnas insats i matchen men 8 – 0 i foul på BSKT under sista delen av den fjärde perioden var magstarkt när det var Uppsala som behövde jaga.

Köping hade Nässjö på gaffeln men kollapsade igen på slutet. Nu är frågan vem av Köping & BSKT som bestämmer sig för att bli sist i årets serie för att slippa spela mot ettan i grundserien. Nästa match kan bli avgörande när man möter just Köping hemma.

Det har pratats om ökade publiksiffror men 480 i Umeå, 359 i Köping och 329 i Södertälje i tisdags är fakta. Det är bara Norrköping, BC Luleå, Jämtland och ibland Borås som har stabila siffror över ettusen personer. Produkten är inte tillräckligt intressant. Hur får man upp intresset ? 

Umeå BSKT har i år de flesta hemmamatcher på tisdagar. Det är katastrof ur publiksynpunkt.

Umeå har sällan under 10 säsonger haft mycket folk på en tisdagsmatch. Varför fick BSKT de flesta hemmamatcherna på tisdagar ? Kan det bero på att vi inte har ngn resturang i Umeå ? Konspiratoriska tankar dyker upp ibland.

Dags att skippa matcher på tisdagar. Dom tycker jag är dödsdömda redan nu. Även fredagarna ligger risigt till men kan få vara ett alternativ i stället för lördag för restaurang klubbarna.

En match i veckan från nästa säsong och lördag alt söndag som matchdag.

Lördag efter middag borde var självklart för att kunna locka familjer till matcherna. Då skulle man kunna öka publiken.

Varannan vecka hemma och varannan vecka borta skulle innebära att en SBL klubb har två (2) veckor på sig att sälja in nästa hemmamatch. Det borde gynna publiktillströmningen.

Godmiddag