Norrköping vann enkelt mot BCL

BC Luleå verkar vara årets ”happy go lucky” lag. Man skjuter så fort som man kommer nära 3 poäng linjen. Vi ser inte samma smarta spel med Gustav och Daniel Hansson i huvudrollerna längre som vi i Umeå fick se i fjol utan ett evigt dribblande och letande efter jag vet inte vad. 

Jag blev besviken igår. Jag trodde att BC Luleå skulle kunna vinna mot Norrköping för jag tycker att dom har bra spelare i varje position men dom var inte redo för en tuff fight. Norrköping åt upp BC Luleå i försvaret och dominerade returtagningen från start.

Luleå var ett steg efter i allt. Det blev ingen dogfight som jag trodde att det skulle bli och anledningen till det var att BC Luleå inte var på bettet. 

Dessutom hade Norrköping vasst skytte även utan Tyus, till skillnad mot BC Luleås som var darrigt på hemmakorgarna. Det gör ont att se Daniel Hansson stå och hänga ute på wingen utan att bollen kommer i närheten av honom. Varför värvade man honom när man inte utnyttjar hans kapacitet till max ?

Om inte coacherna snart lyckas att styra upp lagspelet så att man får ut max av sina bästa spelare då blir det inte kul i Luleå. BCL har så mycket kvalitet på guard sidan så att man inte riktigt kan få ut max av den och för lite kvalitet på position fyra och fem för att spelet skall fungera.

Både Mucius och Smith är bäst som treor och obekväma i andra roller tycker jag att det ser ut som. Polite såg riktigt vilsen ut igår.

Jag trodde att Sjöberg skulle bli bra och vara redo vid det här laget men han har inte alls kommit upp i den kapacitet som han visade i fjol. Han får för det mesta bollen för långt från korgen och då är det svårt för honom att ta sig fram till korgen och avsluta när han inte har leep i benen.

Tips: Byt till moderna korgnät i Luleå Energi Arena. Det syns ju inte när bollen passerar nätet idag. Inte ens den minsta rörelse i nätet. Kolla på Borås, Södertälje och Umeå. ”Deras basketnät lever”.

Jag lyfter på kepsen för Fredrik Joulamo, som lämnar SBBF för jobbet som ny sportdirektörsom tf  för den Svenska Olympiska Kommittén. Lasse Johansson tar över GS på SBBF tills vidare. Jag blir inte förvånad om det blir han som får ta över permanent.

Godmiddag