Försöker Rajacic påverka oss

 som skriver under HOOPS bloggen ? I hans senaste podd inlägg så antyder han att vi är så negativa. Jag tycker att pojken borde kamma sig och åtminstone respektera Jonte Karlsson och Tapio Joulamo .

Om han inte respekterar mig och mina åsikter bryr jag mig inte det minsta.

Han är nog svensk expert på NBA och kunnig när det gäller SBL herr men när det kommer till SBL dam och internationell dambasket då är han inte det. Jag vet att åtminstone några håller med mig.

Vi som skriver krönikor kan leva medatt han profilerar sig själv i sina utläggningar men han borde skita i att bajsa på andras krönikor.

Några kortisar

Blir inte förvånad om Norrköping slår grekerna hemma. Green, Tyus, Hunter och Hampton är bra. Cole håller inte riktigt måttet. Langevine som spelade i Jämtland för några år sedan var sådär i det stora grekiska laget. Raduljevic en jätte. Isländske Fridriksson riktigt vass. Bra domare som vanligt. Fysiskt men juste.

BSKT förlorade stort borta mot Jämtland. Med tanke på hur illa det hade kunnat gå när man körde av vägen pga en väjning så kan vi alla pusta ut. Att BSKT över huvud taget kunde genomföra matchen var bra gjort. Kan man komma över det till Södertälje matchen ?

Återigen fick vi se en spansk coach lämna coachboxen för att blanda sig i ett knuffande utan åtgärd mot coachen. Det var uppe i Luleå i fredags. Det kommer att hända igen när inte domarna bestraffar sådant uppträdande. Otroligt mesigt av domarna tycker jag.

Luleå BBK´s överkörning av Högsbo måste ha gett några en sömnlös natt.

Du som är HOOPS läsare vet att jag ofta har synpunkter på hur matcherna i SBL döms.

Hoppas du förstår att jag inte har något emot domare personligen.

Under min långa  aktiva tid som coach i Damligan och BEH har jag för det mesta haft goda relationer med domare. Några höll inte rättvise måttet och dom fick också höra det. Ingen nämnd och ingen glömd.

Domarna tolererar för mycket hand & armkontakt, rörliga screens, på springningar av spelare som går på layup och dessutom knuffar. Jag vet inte varför man gör på det viset. Det blir ju mycket svårare att då döma rättvist.

Jag ser minst 10 internationella matcher varje vecka och jag kan upplysa er om att det är fysiskt men på ett annorlunda sätt. När det blir för mycket då kommer signalerna.

De svenska domarna ser så klart vad som händer på plan.

Avstår dom att blåsa för att ”dom inte vill blåsa sönder matcherna”.

Det uttrycket är ett gammalt uttryck som kom redan i början av 80-talet när man försökte popularisera sporten.

Nu skall man tydligen avvakta.

Jag har redan efter tre (3) omgångar sett 10-15 situationer där försvarare har foulat hårt. Domarna avvaktar med avblåsningen. Om det blir poäng då avstår man att blåsa även om spelaren som gjorde layup ligger på golvet nedklubbad.

Om det blir en miss då kanske man blåser av och tilldelar anfallaren inkast under korgen eller straffkast. Syna detta i din nästa match.

Det är inte den basket jag vill se om du fattar vad jag menar.

Domarna måste tagga till sig och visa lite mod och blåsa i pipan när när omfamningarna på springningarna , knuffarna och kapningarna går för långt 

Godmiddag