Behåll Svenska Cupen men……

Lång tågresa och ingen Ruffin blev för tufft för Nässjö. För första gången spelade coach Larsson dessutom med alla 4 jänkare plus Gustav Hansson. Då var dom alldeles för starka för Nässjö. Luleå har kapacitet var så säker. När Sjöberg kommer i form blir dom svåra. 

Det duger inte att skylla på tågresan för med dagens ekonomiska förutsättningar får nog de flesta lagen i SBL nöja sig med lokaltrafiken and ”take the snake”. BSKT genomgår ett ekonomiskt stålbad och reser med minibussar hela hösten. Tufft men nödvändigt.

Luleå spelade inte lika slarvigt kladd försvar som man gjorde i Nässjö. Där åkte man på minst 10 desperata korkade foul pga överaggressivt försvar. Spelarna verkade överladdade då. Nu var BCL redo för match. Det gäller att skärpa till sig inför kommande bortamatcher och se till att man har rätt anspänningsnivå.

Behåll Svenska Cupen men gör om till fri anmälan för lag från div 1 och uppåt. Låg avgift för att stimulera till anmälan.

Kostnadsutjämning på allt i varje match mellan hemma och bortalaget för att stimulera till anmälan. 2 domarsystem så klart.

Lag från lägre division får fördel av hemmaplan i kvalmatcherna.

Regionala matcher i rond 1 och 2 med en match och direkt utslagning. SBL lag som anmäler sig seedas till 1/8 finaler direkt. Final Four under en helg.

Euroleague starten för herrarna närmar sig.

Jag har sett en ganska många lag  och följt spelarförflyttningarna under sommar och höst och det är bara att inse att ligan blir riktigt spännande att följa.

Real Madrid har varit den självklara favoriten inför säsongsstarten de senaste åren men nu är det helt nya förutsättningar. De grekiska skeppsredarna satsar mer än någonsin och de blir årets favoriter. Här kommer HOOPS tips på hur det ser ut efter grundserien.

Panathinaikos

Olympiakos

Real Madrid

Barcelona

Fenerbace

Monaco

Milano

Partizan

Baskonia

Maccabi Telaviv

Zalgiris

Crevna Zvezda

Bayern München

Paris

Lyon

Alba Berlin

På damsidan ser Fenerbache alldeles för starka ut för att jag skall kunna tro på något annat än en walk in the park för dem.

Godmiddag