Helgens träningsmatcher i korthet

Uppsala överraskar med kvickt och bra passningsspel och bra skytte. P. Stümer riktigt intressant.

Uppsala spelade ganska jämnt med Norrköping i 15 minuter men sedan klev man upp i försvar och det kunde inte Uppsala handskas med och man gled ganska ifrån till 85 – 60.

Norrköping borde ha en bra chans att gå vidare i Champions League kvalet som snart spelas på Cypern med den breda spelartruppen.

Några av Köpings amerikanare ser intressanta ut. Med Bergström & Persson blir Köping vassa. Köping är laget som spelar snabbast och aggressivast just nu och har kommit längst i att använda nya inkastregeln på bakre planhalvan.

Södertälje kommer inte att tillhöra topp sex i år med den laguppställningen. Det ser tunt ut. Det var kul att se Eddie Czerapowicz. Killen har utvecklats. Var klart bäst i SBBK. Dyker Radosaljevic och en frisk Gehrke upp då blir det annat.

Det var även kul att se domare Robban Katic tillbaka. Robban och den unga kollegan hade inga problem att hantera den matchen trots att man bara var två. Låt dom rutinerade domarna döma. Dom får ju döma i NBA.

BC Luleå har bröderna Hansson och det räcker mot svaga försvar och det är det som BC Luleå fick möta den här helgen.

Det mesta av focus på BSKT´s träningar har nog legat på att försöka få ihop lite fungerande anfallsspel. Försvarsspelet var iaf osynligt. Man gick bort sig i P&R spelet hela tiden.

Om bröderna Hansson  får minsta lila utrymme då skjuter dom bollen i korgen.

Sjöberg fick inget motstånd alls från BSKT och kunde göra poäng nära korgen hur lätt som helst när han var inne. BSKT foulade inte ens honom. De tre spelande jänkarna i BC Luleå är sådär – inte mer. Henson ok.

BSKT hade två hyfsat bra spelare i helgen i Hilaire 26 år & Krayem 36 år. Erfarenhet väger tungt.

Kennedy var periodvis ok men inte mer. Gaffney spelade bara sporadiskt i match ett och hann inte visa något pga ngn skada. Davis har mycket att bevisa om det skall bli mer än en provanställning.

Matchen mot Tromsö på lördag em var den sämsta jag har sett på många år mellan två elitlag.

Det gjorde ont i min basketsjäl var och varannan minut när jag såg det svaga beslutsfattandet på planen. Man litar till en struktur och missar chanser till attack eller poäng. Är speluppfattningen så svag eller ………

Det enda som var bra med den matchen var att coach Sjögren lät de unga Umeå grabbarna få mycket speltid.

37-35 i halvtid på söndag mot BC Luleå var godkänt. Krayem ledde laget föredömligt och gjorde nästan poäng som han ville trots bra försvar. Luleå testade med båda bröderna och med Stümer. Lundmark förtjänar beröm.

Tredje perioden riktigt svag igen. Kunde ha varit mer än 68 – 55 efter 3 perioder. Luleå har inga problem att göra poäng pga alldeles för svagt försvarsspel.

Jänkarna i BSKT spelar med för stort avstånd hela tiden och går inte hårt på returer varken i försvar eller anfall. Det måste korrigeras till nästa helg om det inte skall bli en till jobbig helg.

I anfall saknas fart och djup i spelet hos BSKT. Alla cuts eller säg förflyttningar inom strukturen går för långsamt och screen sättningen är riktigt dålig. Tendensen är dessutom att skotten i BSKT tas lite för ofta ”av fel spelare”.

Luleå vinner lätt utan att behöva anstränga sig med 89 – 79. Åldermannen i BSKT var bäst igen. Bröderna brothers överlägset bäst i Luleå.

Det går inte att bedöma lagens kapacitet av de träningsmatcher som har spelats i helgen, men så mycket kan jag våga mig på och det är att Rajacic har rätt när han haussar upp Köping. Hyfsade jänkare och hyfsade svenska blir en ganska bra soppa.

Loaizas ungdomliga entusiasm smittar av sig på boysen i Köping och jänkarna har redan fattat att det är bäst att sätta fart på benen och börja jobba. Så länge som Köping får med sig lite flyt i spelet då kan det sluta hur som helst.