”Dags för ett nät mellan lagen”

Jag har sedan i maj månad haft en känsla av att Frankrike kommer att spela final i OS mot USA och det visade sig att den känslan var korrekt.

Tyskland var nog lite för självsäkra inför matchen och det fungerar aldrig. Frankrike vann helt rättvist pga bra taktik och oerhörd fighting spirit. Schröder & Frankarna levererade inte.

Jag hade en känsla av att Serbiens  taktiske coach Svetislav Pesic skulle sätta käppar i hjulet för USA och så blev det. Med Jokic som playmaker så var USA tvingade att dubbla och ibland trippla honom vilket gav utrymme för skyttarna och dom satta nästan allt.

Jag tycker synd om Serbien för att dom inte fick utdelning på sina ”taktisk fouls” för att stoppa USA´s fastbreak. I stället för stopp blev det layup och ibland and one för USA lite för många gånger.

Och så var det det här med stegfelen hos USA.

Till slut fick alla de ”överbetalda NBA coacherna” till taktiken. Med Le Bron på Jokic och övriga ute med tätare markering på skyttarna. Det avgjorde matchen, och så var det givetvis Curry förstås.

Flåt mig man jag valde dom engelsktalande kommentatorerna på MAX sändningen eftersom deras kommentering är så oerhört professionell.

Våra svenska kommentatorer gör givetvis så gott dom kan och kanske är det tillräckligt bra för den svenska TV publiken men inte för mig. Jag saknde Magnus Dahlborn och Jonte Karlsson.

För oss som har lite högre krav är basketexperterna på engelska att föredra. De ser taktiska förändringar och kommenterar dem. Dessutom har dom även pondus att ge uttryck för lite kritiska kommentarer.

Jag väntar med spänning på om det blir någon regeländring inför kommande säsong. Det brukar bli sådana efter ett OS.

Hoppas att dom som sitter i toppen på FIBA ser att vår fina sport håller på att närma sig handbollen. Gud förbjude. Jag skulle föredra ett närmande mot volleyboll.

Kanske dags för ett nät mellan lagen så att dom inte har ihjäl varann.

Godmiddag