Vi är dåliga på att visa uppskattning

Jonte Karlssons krönika hade 583 läsare under det första dygnet. Kul !

Han brukar säga att han är en jättedålig tippare men den här gången tror jag att han är nära. En del experter tror att USA kommer att floppa men inte Jonte och inte jag heller.

Efter att ha sett Le Bron växla upp när man låg under med 16p mot South Sudan då förstår i alla fall  jag vilken potential som finns i det laget. Om dom bara tar varje match seriöst då är dom helt enkelt för bra. Kanske kan dom tappa en gruppmatch men inte finalen och guldet.

På damsidan är jag mer tveksam om USA är givna vinnare i OS. Det beror inte på att WNBA laget besegrade OS laget med 117 – 109 i natt i samband med All Star matchen. Det beror på det faktum att Europa har tagit jättekliv sedan senaste OS i Tokyo.

Det kan inte vara helt tomt i kassan i Södertälje eftersom man lyckades kontraktera Adnan Chuck och nu även Nikolas Spires. Jag tippar att Radosaljevic skriver på inom kort nu när Spires blir kvar.

Tränaren Bernat Canut lämnade Södertälje för spanska klubben Jairis. Canut har klart för sig vilka spelare i Sverige som håller måttet. I veckan skrev en av de allra bästa Stefanie Visscher på för hans klubb. 

Fyra Umeå killar plus två Stockholmare är hittills klara för Umeå BSKT. So far so good, men nu väntar många med mig på mer ”kött på benen”.

Hur blir det med erfarna Eriksson-Hansson och Yemane ?

När kommer info om importerna för fyra sådana behövs om laget skall kunna vinna i SBL. Kan det bli fråga om någon överraskning ?

Att hissa tröjor i taket är inte aktuellt i Umeå Energi Arena, men jag hoppas att Umeå BSKT ledningen tillsammans med Västerbottens Basketdistriktsförbund ansöker hos Umeå Fritid om att få sätta upp tavlor uppe på läktaren för att få hedra basketens ”legender” som har spelat många matcher i hallen och bidragit med så mycket glädje. Vi är dåliga på att visa uppskattning i Sverige.

Om basketen i Umeå inte är på tårna då kommer IBK Dalen att ta alla öppna ytor i hallen i anspråk under de närmaste åren. Read my words.

Den 19:e skrev jag att tavlan med Jerry Selbergs ”är försvunnen”. Det var fel. Den står inne på BSKT´s kontor.

Den bör komma upp igen men då på läktarväggen och jag tycker att där även borde hänga tavlor med Egal Saleman och Johan Pierre  som har varit kulturbärare i Umeå. Gamla linnen eller jackor borde finnas i något förråd.

Tre tavlor till borde hänga där nämligen för Ulrika Plogner (74 st), Pia Edvinsson(57 st) och Angelica Gabrielsson (30 st) alla tre fostrade inom dambasketen i Umeå.

Pia Edvinsson gjorde sina första A-landskamper mot Holland när hon spelade med Cometerna. Hon var 18 år gammal 1981 och matcherna spelades i Södertälje och i Umeå. Historien är viktig.

Utan historia och kultur då finns vi inte.

Godmiddag