Plus och minus

Igår såg jag första halvlek i div 2 mellan KFUM Umeå och BK Vråken. 

Nog är det underligt att William Eriksson-Hansson spelar div 2 basket med sin moderklubb BK Vråken i år och inte ligabasket med Umeå. I fjol var han starter i många matcher i SBL. Det känns tokigt att se en så duktig spelare på den nivån.

Jag ställer mig frågan vad det beror på. Varför är inte han med i Umeå BSKT den här säsongen ?

Vad jag förstår så går han på polisskolan i Umeå. Det kanske inte är för sent. BSKT skulle behöva honom enligt mitt sätt att se. Han är inte så snabb men han kan spela och han kan passa bollen.

Har Högsbo seglat klart det är frågan för Köping hade inga som helst problem med att besegra dem.

Domarna hade återigen problem pga inkonsekventa domslut och det innebar 4-5 tekniska foul och mycket irritation. Peleg fick lämna hallen och lär vara avstängd nästa match.

I NSD/Kuriren finns det en artikel om David Lövgren som efter 33 år som elitdomare har gjort sin sista match. En trevlig artikel om en trevlig kille som har gjort en stor insats för basketsporten. Han har under åren dömt många matcher i Umeå och ”Davve” är en mycket omtyckt domare i Umeå.

Eddie Carrazana, tidigare Team Manager i Plannja/LF/BC Luleå är gäst i Between The Lines podden.

Jag tycker att du skall lyssna på den. Du får dig ett gott skratt och dessutom en hel del allvar. Om du lyssnar då kommer du att förstå och få en viss respekt.

Var nyfiken på Decostas comeback till SBL dam så jag tittade på första halvlek mellan Östersund och Eos. När hon spelade med Alvik då var hon suverän. Nu var hon ur form och tung i kroppen. Hon hinner inte komma i form under säsongen. Eos spelade trevlig basket i min smak.

I kväll möts Norrköping och Södertälje i SBL dam. En intressant match som jag inte missar.

Godmiddag