Det är inte bara skavankerna som skaver.

Jag skrev inför säsongsstarten att det blir spännande att få se om Umeå BSKT´s nya unga amerikanska spelare klarar av det äckliga försvarsspel som tillåts i SBL herr.

Jag skrev dessutom att nivån kommer i år att höjas ytterligare pga det vi fick se under OS. Det syns tydligt att toleransnivån har höjts. Det finns ingen på plan eller på läktaren som vet vad som kommer att tolereras när matchen startar.

Umeå BSKT har nu spelat 11 matcher och det är bara att konstatera att Davis, Gaffney och Kennedy så här långt inte håller måttet.

Det verkar vara en chock för dem att stifta bekantskap med det grisiga spelet i SBL. Det är ett evigt gnällande som i och för sig är förståeligt men dom måste lägga av och försöka börja spela annars är det bara att åka hem.

Några träningsmatcher gick sådär men nu står man stilla eftersom man måste slita sig lös för att ta sig fram. Jag rekommenderar dem att slå sig fri från kramarna. Ta en för laget.

Hilarie har internationell erfarenhet plus skills och kvickhet så han klarar sig bra men vem skall han passa som kan skjuta bollen i korgen.

Omar Krayem har erfarenhet och smartness men inte heller han kan orka att spela bra på högsta nivå när han blir fasthållen och tacklad i golvet 4 – 5 gånger varje match.

De tre jänkarna som jag nämnde ovan har förmodligen skavanker efter otaliga fysiska kontakter. Jag noterade i gårdagens match att alla tre haltade och lunkade omkring mest hela matchen och dessutom med ett trist kroppsspråk.

Men det är inte bara skavankerna som skaver. Det gör även deras spel framförallt offensivt, som är svagt och lågprocentigt.

Davis och Gaffney borde för det mesta spela ”i färgen” nära korgen för dom är svaga skyttar och dom kommer inte bli bättre den här säsongen. Motståndarna låter dem skjuta.

Om det fanns cash då skulle jag ha skickat hem alla tre redan nu. BSKT behöver några spelare som kan skjuta bollen i korgen då och då och inte bara dunka när dom är fri. Det finns så klart inte cash men något måste göras.

Det skulle krävas ett omtag när det gäller spelsystemet för att få ut mer av dem tycker jag men det lär knappast heller hända.

Med två ganska ofarliga spelare på plan blir det lite för enkelt att försvara mot Umeå BSKTs duktiga guards. Dom orkar inte bära laget till vinster det har vi nu sett 3 ggr.

Den medicin som HOOPS ordinerar är att ändra taktiken något eller att byta ut Davis och Gaffney mot spelare som motståndarna inte kan lämna öppna.

Igår stod både Davis och Gaffney 205-208 långa ute på perimetern mest hela tiden när dom borde vara mer under korgen och sopa rent.

Godmiddag​