Ovan kan du se två Umeå Symboler

som konstigt nog ingen elitförening i Umeå har satsat på att använda. Vildmannen och Draken är symboler för regementet i Umeå som fortfarande är en stor arbetsgivare med stor betydelse för staden. Båda symbolerna skulle sitta snyggt på Umeå BSKT´s speldräkt.

De fyra publik starkaste lagen fick hemmamatch i den första omgången i SBL herr. Inte var det någon tillfällighet att de fyra ”restaurang klubbarna” fick hemmamatcher och chansen att håva in 100 papp netto direkt.

SBL ville också få en inledande omgång med höga publiksiffror och det fick dom. Ibland undrar jag om det är det sportsliga som styr eller bara business.

Den nya inkast regeln känns gammaldags i mina ögon. Det blir ofta missförstånd bland både spelare och domare. Sekretariat personalen måste fatta blixtsnabba viktiga beslut ibland om dom kan trycka på signalen eller inte. 

Känns väldigt konstigt att vi har infört den regeln när man inte använder den i FIBAS tävlingar ute i Europa och inte i Euroleague heller. Det kanske fungerar bra i Spanien men inte här. Lägg ner direkt.

Domarna verkar ha oerhörda problem med charge bedömningen och vilka tacklingar som man skall tillåta. Handkontakt och stegfel har man nästan helt slutat att blåsa på. Spelare kommer tom undan när man sticker in fel arm mot attackerande spelare och skapar kontakt . Helt galet.

Det är meningen att matcherna skall gå snabbare men i stället har vi fått mer strul. Vi kan väl ändra till 2 ggr 15 minuter och spela som vanligt i stället. Hahaha.

Efter förra helgens premiär i den franska damligan skrev jag att Frida Colas gjorde en bra match. Jag trodde att Frida Eldebrink hade gått och gift sig. Igår stod det Eldebrink på linnet och hon spelade hela matchen och återigen bra. Tyvärr andra raka förlusten för nykomlingarna.

Godmiddag