Kul med Högsbo

Två helsidor  om BSKT i dagens lokaltidning är jättebra och väldigt trevligt men den har givetvis ingenting att göra med mina utsvävningar om den svaga mediabevakningen av Umeå BSKT. Texten och foto har givetvis producerats under arbetsveckan. Ett måste inför seriestarten.

Notera att det är 60% foto och bara 40% text. Det är vad man orkade med för stadens basketlag i landets högsta serie inför seriestarten. Det finns många intressanta frågor som man kan ställa till icke media tränade spelare för att få ihop en bra artikel men om man inte ställer dem så…….

Jag hoppas självklart att jag får helt fel vad det gäller tabell placeringen för Umeå BSKT. Den 27 september placerade jag laget 9:a av 10. Det kan faktiskt bli 4-5 lag som fightas om slutspelsplatserna. Alla borde ha som målsättning att bli sämst 6:a. Du vet varför.

Borås tog en säker seger mot Nässjö som jag har haussat upp. Sonko visade upp lite av sin normala coach stil och fick fart på laget.

Är inte Andreas Person i form eller har han ngn skada ? Person är ligans i särklass mest underskattade spelare. Jag skulle signa honom direkt om jag var sportchef med cash.

Köping som har tippats som topplag av många inklusive mig i september blev helt avklädda uppe i Luleå igår.  Loaiza höll sig cool i boxen.

Synd att vi i Umeå inte får se deras guard Chavez live i Umeå förrän i mars. BSKT har 2 borta på hösten och 2 hemma på våren. Märkligt upplägg.

Gustav Hansson har i sommar utvecklat sitt pointguard spel ytterligare. Han läser av P&R situationerna bättre och han har tillfört en långsam skottfint i repertoaren som ger en hel del betalt. 19 pinnar i första är vasst.

Högsbo slog mästarna Norrköping i deras egen kula i premiären. Härlig injektion för Högsbo.

Nykomlingar brukar kunna sprattla till i inledningen av en serie. Dom är ofta ej så väl scoutade då. Högsbo har BC Luleå hemma på tisdag och Borås borta nästa fredag. Jag tror att dom tar en av de matcherna.

Kul att se Jonathan Peleg så bra. Han var bra när han spelade i Umeå trots fotproblem och han var omtyckt.

Om du har läst HOOPS då vet du att jag hade Högsbo sist i serien i september men samtidigt hade jag dem som årets Dark Horse. Dom spelar väldigt bra tillsammans.

Imorgon är det premiär för Umeå BSKT. Jag hoppas att dom är väl förberedda på Uppsalas varierade försvarsspel. Nyckeln brukar ofta vara att inte bry sig utan bara fortsätta med sitt ordinarie grundspel så löser det sig. Att bli stirriga mot en 2 – 3 zon är förödande.

BSKT borde kunna matcha Uppsala på alla positioner och Uppsala borde får en del problem med BSKT´s guards. Om alla är friska och krya då borde BSKT kunna vinna den matchen men jag är lite tveksam eftersom jag tror att Uppsala kommer att spela mycket zon. Zonförsvar är underskattat.

Godmiddag