”Konserverad gröt”

Ledningen för SBL vill att Umeå BSKT skall marknadsföra laget så att det kommer publik på matcherna.

I Umeå är det lika svårt som att sälja konserverad gröt – allting går inte att sälja med mördande reklam.

Om SBL bara fattade och förstod hur ointressant basketen i Umeå är för dem på sportredaktionen så skulle man kanske ha förståelse – knappast

Det blir snabbt stora rubriker och undersökande artiklar om basketen när det gäller skandaler eller skulder till stat och kommun och räda siffror i bokslutet men inte några intressanta reportage om nyförvärven eller ambitionerna när det är dags för seriepremiär.

Man skulle kunna tro att Umeå BSKT spelar i ”lingonserien” med tanke på avsaknaden av reportage. OK det var en lite artikel i veckan om det fina bokslutet, men det hade varit en helsida om det hade varit ett stort minus.

Varje morgon när jag går in på vk.se då dominerar B-löven nyhetssidorna och på sportsidorna är det mer hockey och fotboll och återigen fotboll trots att herrarna är i ”division 3”.

Innebandyn kommer därefter pga att det finns fyra lag i den högsta serien.

Är det förresten så låg nivå på innebandyn i landet när 4 lag från Umeå platsar ? Björklöven kallar jag för B-löven för dom är verkligen B och verkar aldrig bli A.

Man kan tycka att det i rättvisans namn borde finnas någon rim och reson hur man fördelar spaltmillimetrarna men så är inte fallet varken på vk.se eller i papperstidningen. Allting styrs av det intresse som journalisterna har och dom är definitivt inte intresserade av basket.

För basketen räcker det inte ens med bra resultat för att få rejält med utrymme i Umeå media. Om man vinner många matcher i fotbollens div 1 (div 3) då äger man sportsidorna.

Igår var det premiär på årets SBL mellan Jämtland och Södertälje. Det var något helt annat än de träningsmatcher och cupmatcher som Jämtland har visat upp.

Om dom får spela det aggressiva och fysiska försvaret på hemmaplan hela säsongen då kommer dom inte att tappa många matcher hemma. Södertälje hade faktiskt ingen chans. Dom hade långa stunder problem med att få bollen över mittlinjen.

Undrar om Rajacic blev orolig. Han har ju sagt att han flyttar till Östersund om laget hamnar topp fyra kommande säsong. Det är inte omöjligt. Jefferson blir så klart kvar och Rajacic flyttar inte även om Jämtland vinner SM Guldet.

På söndag har Umeå BSKT seriepremiär borta mot Uppsala. Det borde finnas en bra chans till vinst om dom får försvaret att klaffa. Uppsala borde få problem med framförallt med BSKT´s guards som alla håller riktigt bra nivå.

Jag tittade på Euroleague premiären mellan Bayern München och Real Madrid igår. Det var nog inte många som trodde på Bayern. Definitivt inte jag, men dom överraskade med seger och nye coachen Gordon Herbert blev stor hjälte.

Matchen dömdes av bl a Saulius Racys som bor i Stockholm och har dömt i den svenska SBL i många år.

Vad jag förstår så dömer han av någon anledning inte i den svenska SBL längre. Jag skulle vilja veta varför. Stämmer det att det är schism med SBBF som ligger bakom ?

Det skulle vara nyttigt för de svenska spelarna att ha en internationell topp domare som de respekterar och ser upp till. För de svenska domarna skulle det vara lärorikt och nyttigt att få döma med en mångårig Euroleague domare.

Champions League startade också den här veckan. 76 – 87 till Teneriffa borta mot Karsiyaka sänder signal om att ö-laget kanske är lika bra i även om man har väldigt många nya spelare. Huertas är skadad, men Willis, Kramer och Schrubb är starka nya spelare med krutet torrt.

Godmiddag