Dags för UIK att genomföra ett Houdini trick

Umeå IK damfotboll går återigen ut med en vädjan till Umeå Kommun och till Näringslivet om hjälp för att kunna överleva.

Det borde även Umeå BSKT ha gjort för några år sedan när det ekonomiska läget var på katastrofnivå men prestige förlusten var då för stor för ledningen så man valde att hålla tyst och köra på och skulderna ökade.

Med den nya ledningsgruppen har BSKT fått ordning på ekonomin och det är beundransvärt men i slasken ligger fortfarande nästan en miljon i skulder och troligtvis även någon gammal surdeg. Det lär ta minst ett år till innan ekonomin är helt i balans och föreningen kan satsa igen.

Jag tycker att Umeå IK gör rätt som vädjar om hjälp. Dom borde få hjälp av Umeå Kommun för kommunens PR lever på idrotten. Utan idrotten inga rubriker i media om Sveriges duktiga idrottsstad.

Tyvärr så tror jag inte att dom får hjälp den här gången. Det är nu en gång för mycket.

Det är tredje räddningsbegäran av Umeå IK på de senaste 10 åren och det är bara att konstatera att UIK nog måste trappa ner sin satsning.

Jag trodde att SBL för Umeå BSKT var över i våras när det ekonomiska läget blev offentligt, men ledningsgruppen har gjort ett Houdini trick som är beundransvärt. Nu gäller det att hålla i och genomföra stålbadet för då finns det en framtid.

Det har gått två veckor sedan incidenten i Köping då coach Loaiza attackerade Umeås Omar Krayem och Krayem försvarade sig. Båda blev så klart direkt utvisade resten av matchen.

Vid lunchtid idag fick jag reda på att både Loaiza och Krayem slipper ytterligare bestraffning.

Jag kan bara konstatera att jag tycker att det är otroligt att inget ytterligare bestraffning tillkommer.

Det sänder konstiga signaler att man faktiskt kan komma undan med sådant. Man vill antagligen vara snäll mot båda parter inför seriestarten. Konstigt är det.

Godmiddag