Lite SBL dam blev det i helgen

Jag har i princip lagt av med  att regelbundet följa SBL dam sedan A3 drog sig ur, men eftersom SBL herr inte har startat och Cupen tog paus så passade jag på att kika lite på några av de damlag som skall tillhöra toppen enligt experten.

Wadling, Lindstrom, Kraker och Hägg imponerade i premiären när Luleå körde över SBBK. 

Kvartetten dominerade totalt och laget spelade med högt tempo och god intensitet. Hedlund, Alem och Persson kompletterade väldigt bra.

Det som skiljer LBBK i år från i fjol det är att dom spelar bättre balanserat försvar med mindre korkade kontakter. Konstant tät press utan ständigt kladdande händer.

Laget är utan tvekan redan nu ett finallag och om Allis Nyström dyker upp i laget efter årsskiftet då blir dom vassare. Är det någon som minns Amy Mohr som spelade i Umeå Comets till 2010 ? Kraker är en Mohr kopia.

Södertäljes lag ser på papperet hyfsat ut men flera spelare  verkade vingliga och lite otränade. Både Gustafsson och Mirkovic är rätt bra om dom är i form. Dom hängde helt enkelt inte med i Luleås tempo och det kostade foul.

SBBK drog på sig foul både ute på mittplan och under korgen pga av att man låg ett steg efter hela tiden. Luleås försvar fick SBBK ut på sidorna och som alla vet så är det så mycket lättare att spela försvar när bollen är på sidan.

Jag tittade även på Högsbo mot Alvik och jag måste säga att jag blev överraskad över Alviks frejdiga spel. Hegestrand, Tivenius och Levin var riktigt vassa.

Så länge som orkan fanns kvar spelade man ganska jämnt med Högsbo. Alvik kommer att ta många fler skalper i år.

Det var jämnt ända till halvtid men det berodde nog en del på att Kelliher fick 2 foul på 2 minuter i inledningen och fick sitta på bänken resten av halvleken.

Det var tydligen hög anspänning för även Alva Stark drog på sig en snabb teknisk foul i början av matchen.

Stark har några spelare med bra kvalitet och ganska stor bredd på laget så det lär nog gå bra för dem i år men jag tvivlar på SM Guld som Nick R tror så Starkt på.

Dagen avslutades med att studera Frida Colas i sin debut i Chartres i den franska basketligan. Chartres är nykomlingar och i match ett mötte man topplager Bourges.

Efter en bra premiär blev det minus 13.  Frida var starter och spelade mycket. Hon var riktigt bra. Såg vassare ut än i fjol i Södertälje. 

Godmiddag