Cupen – påtvingad och ointressant

Svenska Cupen är inte intressant bland SBL klubbarna. Jag undrar vad det beror på att man har återupptagit den. Var det någon som fick en idé om att man på så vis skulle ge SBL lagen träningsmatcher inför säsongen ? Det sköter klubbarna bäst själva.

Om lördagens matcher tycker jag så här.

Köping spelar bra men nog såg du väl att Borås tog dessa matcher i Cupen som rena träningsmatcher. Inför match ett sade coach Sonko att man inte hade lagt ner någon tid på scoutingen av Köping och att man bara koncentrerade sig på sitt spel. 

I match nummer två var det tydligare. Borås matchade hela tiden två amerikaner med tre svenskar. Man toppade aldrig laget. Coach Sonko var ännu coolare på sidlinjen än  vad han var i Köping. Han som brukar dirigera och skutta omkring stod still med händerna i fickorna på sina jeans. Om Borås verkligen hade satsat på 20+ så hade det varit möjligt. Den extra kostnaden ville man inte ha.

Ärligt talat så såg det ut på samma sätt ifrån Jämtlands sida eller så har nya coachen Kehris inte riktigt koll på laget. Att ha både Johansson, Czerapowicz och Jefferson på bänken när Uppsala spelar zon stora delar av matchen är ju lite väl konstigt. Dom är ju lagets bästa skyttar.

En erfaren spelare som Desport irrar omkring på planen, sätter screens men får inga passningar från jänkare som vill ha stats.

Det såg faktiskt ut som att inte heller Jämtland ville gå vidare till dyra cupmatcher i december.

Uppsala spelar riktigt bra med enbart svenska spelare. Coach Garcia ger dessutom de unga spelarna mycket speltid och dom växer för varje match. Jag har dissat Uppsala i förhands men dom blir farliga för Umeå BSKT i premiären på söndag.

Den nya inkastregeln skapar stor förvirring. Det visas ”varnande finger” och delas ut tekniska foul i nästan varje match dessutom så har domarna helt plötsligt tvingats att börja springa. Jag tror inte att domarna gillar regeln. Den passar i Spanien där spelet har varit snabbt i alla tider men inte här.

Godmiddag