Trist för Norrköping.

I Norrköping tycker dom att jag är alldeles för negativ mot dem i Hoops. Jag har verkligen inget emot klubben, som har gjort en beundransvärd marsch under de senaste fem (5) åren.

Jag har höga förväntningar på den föreningen med tanke på deras resurser. Kanske förväntar jag mig för mycket av dem.

Igår förväntade jag mig inte seger mot Fribourg för det är ett bra lag, men jag skrev tidigare i veckan att dom skulle ha en bra chans.

Det såg kört ut med 5 minuter kvar och 10 p underläge. Norrköping hade missat flera öppna skott och dessutom gjort några ovanliga turnover.

Efter timeout med 5 minuter kvar vände matchen.  Fribourg fick ”brunt i brallan”.

Norrköping imponerade med sitt defensiva tryck över hela plan och erövrade bollen flera ggr. Med 4.5 sekunder kvar tog man ledningen med 78 – 79 och Fribourg tog timeout.

Enligt grafiken hade Norrköping 3 lagfoul så det fanns en att ta så det verkade vara vinst. Nästan som pengarna på banken. Tyvärr så finns det så många faktorer i detta underbara spel som kan påverka slutresultatet.

Norrköping försökte så klart foula när Fribourg hade passat in bollen men enligt Norrköping så valde domarna att inte blåsa.

Jag tycker att man inte vågade foula tillräckligt hårt. Antagligen var man rädd för 2 kast och bibehållen boll. ”Man måste våga för att vinna eller hur”.

Fribourg fick iväg ett vilt skott och en offensiv retur och avgjorde.

Norrköping var värda segern efter forceringen på slutet. Verkligen trist att dom inte gick vidare för Benfica är inte lika bra i år som i fjol.

Ni kan säkert räkna ut vad som kan komma att hända under kommande säsong när domarna väljer att inte blåsa foul i olika liknande situationer.

Spelare och coacher kommer att tappa kontrollen och följden blir osportsliga eller tekniska foul som domarna är ansvariga för pga no call.

Att avvakta med avblåsningar är ett brott mot spelets idé.

Två och en halv timme till match # 2 mellan Köping och Umeå BSKT. Jag har ingen koll på hur BSKT´s laguppställning ser ut idag. Om den är densamma då blir det mycket torsk igen.

Godmiddag