Jämt skägg i dubbelmötet

var VK rubriken efter helgens matcher i Östersund och så klämde VK till med en bild på två skäggiga spelare som inte längre finns kvar i varken Jämtland eller Umeå BSKT. Så ointresserade är man på VK när det gäller basket.

Återigen nekade VK att sända de kommande SBL matcherna live trots att man fick ett kraftigt rabatterat pris. Kanske är det trots allt bäst för BSKT. Kanske ger det mer fysiska besök i hallen och mer netto.

SBL play som SBBF äger sänder försäsongens träningsmatcher, Aftonbladet sänder Svenska Cupen och Expressen sänder SBLs ordinarie säsong. Vad beror det på att det inte är en leverantör för all basket ?

Det kan inte vara möjligt att man slåss om sändningsrätterna ? I mina ögon ser det ut som ett onödigt komplicerat och för fansen dyrt upplägg.

Försöker man suga ut så mycket som möjligt även här ? Inte ens HOOPS ids betala för alla tre. Det är det inte värt.

SBL bjöd på en krönika av Torbjörn Gehrke i förra veckan. Tyvärr så var den alldeles för lång och seg så jag läste inte den noga till slut, men jag såg att han baissade Umeås BSKT´s chanser i årets SBL. Det nya krönikan som Gehrke lade ut idag behöver ingen kommentar. BSKT fortfarande toksist. Ingen press tack.

Norrköping klarade av det första hindret i Champions League kvalet mot BC Sabah med 75 – 71. Det var väldigt rättvist eftersom Norrköping helt enkelt var det bättre laget.

Sabah hade många bra spelare men alla solo körde och det slutade med fjasko för den kände coachen Kurtinaitis (från Litauen).

Tyus och Dawits 3p skytte i Norrköping var nycklarna till vinsten.

Norrköping spelade renare försvar än i SBL. Ingen hand checking eller hand/arm stopping, inga rörliga screens. Man satsade på fotarbete och body checking plus utblockering och returtagning. Det blev succé.

Fribourg blir nästa motstånd. Det laget spelar betydligt bättre tillsammans som lag så det blir en svår nöt att knäcka men inte omöjlig. Om det blir vinst då får man troligtvis möta Benfica i final. I fjol föll man mot dem. Tyvärr så ser Benfica ut att vara bättre i år.

I kväll Köping mot Umeå BSKT i Svenska Cupen. Alla experter och förståsigpåare säger att Köping i år blir topp sex (6). Om det stämmer då ska dom väl vinna med 20 plus i kväll på sin hemmaplan med takhängda korgar.

För coach Loaiza och Botold är det en speciell match med mycket prestige. Botold lär få starta. Håller säkringarna för Loaiza ?

Godmiddag​