Den senaste Hoops texten

hämtade jag från Södertälje BBK. Deras fina framgångar var ett resultat av ledningens målmedvetna arbete det kan väl ingen förneka. 

Några kanske nu säger att det där var väl inget konstigt. Kanske tom ”så gör även vi och har gjort så i många år”.

Jag håller med. Det är inget märkvärdigt idag mer än helt enkelt klokt ledarskap och en bra röd tråd i verksamheten. Men på den tiden var det ovanligt.

Allt som dom gjorde i SBBK då skulle kunna fungera även idag om man bara hade förmåga att införa det och sedan genomföra det.

När man idag pratar om hur viktigt det är att det är kul med det som man sysslar med då drar hardcore fanatikerna direkt till med att verksamheten inte är seriös.

Dom har fel. Man kan faktiskt ha riktigt kul även om man förlorar många matcher bara man har bra och utvecklande roliga träningar. Jag vet för jag har gått igenom både high och low. Vinner man då är det kul hela tiden.

När vi i Umeå Comets spelade i Damligan kvalet och hade en viktig avgörande match hemma mot Järfälla lånade jag ihop skridskor, hjälmar och klubbor och tog ut laget på bandyplanen bara för att skingra tankarna och ha lite roligt.

Stämningen var både spänd och irriterad på träningarna inför de viktiga kommande matcherna. Det blev lyckat med bandy. Vi körde över Järfälla.

Den senaste helgen har jag sett fyra träningsmatcher mellan herrligalag och jag noterar att domarna har börjat att dela ut fler tekniska foul till coacher och spelare – BRA !

Kanske kan man begränsa det tidsödande och onödiga snacket i år.

Domarna springer omkring och varnar för flopping för ofta när det inte är flopping för att motivera sitt tveksamma beslut om en defensiv foul.

Däremot tillåter man hårdare och hårdare spel under korgarna precis som jag misstänkte i ett inlägg efter OS. Det kommer att innebära spontana kommentarer från spelare och en del kontakter som kan innebära att spelare får lämna spelplanen.

Jag blir lite lack på att domarna envisas med att hålla koll på om spelarna har linnet nerstoppat i brallorna. Sluta tjata om det och koncentrera er på bedömningen i stället.

Låt spelare och klubbar själva sköta det så gott som det går med de linnen som man har fått av dräktsponsorn.

Nästan alla linnen är 15-20 cm för korta och då åker dem upp ur byxorna så fort som en spelare hoppar efter en retur. Få leverantörer har bra dräkter anpassade för basket.

Umeå BSKT spelade mycket bättre försvar i lördags än vad man gjorde uppe i gruvmetropolen förra helgen. På söndag mot Jämtland var defensiven inte alls lika bra. Skyttet var hyfsat på lördag men inte på söndag.

BSKT´s backcourt känns ganska stabil men inte front courten. Både Davis och Gaffney är atletiska men dom kanske sparar sin explosivitet till värde matcherna. Vem vet.

Yemane gör ett bra jobb så nu gäller det för  David Johansson att ta på sig elit dressen för att kunna komma in i rotationen när det drar ihop sig.

Borås hittills obesegrade i träningsmatcherna. Palmquist stort utropstecken.

Nässjö helt ok spel trots att Barton är långt ifrån bra form. Inte lika bra som i fjol. Lindqvist får samma skitfoul i Nässjö som han fick i Umeå.​

Högsbo spelade bra i helgen. Dom är min ”dark horse” i år.

Jämtland var inte bra i helgen men dom kommer så småningom. Det finns erfarenhet i laget.

Godmiddag