Slutspel vore en bra prestation

Jag undrade senast om det finns något bidrag från SBBF till de lag som vill spela internationellt i Eurocup osv med tanke på det finska förbundet fina stöd med 25 000 Euro till finska lag.

Jag fick snabb återkoppling från SBL ledningen att man stöttade lag som Norrköping, Borås och Jämtland med 50 000 vardera i fjol och det låter ju bra men vilka pengar var det som användes till det ? Tog man slantar ur avgifterna som ligalagen betalar till SBL ?

Jag tvivlar på att de lag som inte spelar internationellt vill vara med och stötta dem som gör det. Det borde ligga helt på SBBF att backa upp de lagen. Om SBL får in så mycket pengar så att man kan bidra till ligalags internationella spel då är det dags att dra ner på avgifterna.

Senaste avsnittet av Bänkvärmarna handlade nästan enbart om SBL herr och SBL dam.

Man diskuterade vem som kommer att över prestera, svika och vem som blir dark horse.

Helt klart är att Rajacic fortsätter att haussa upp Köping på herrsidan och Högsbo på damsidan. Damerna har nästan guldmedaljen runt halsen redan.

Han är nästan säker på att Köping kommer att spela semifinal till våren. Snacka om att sätta press på det trots allt ganska unga laget.

Alva Stark går in i säsongen för första gången i sitt liv med skyhöga förväntningar på sig. Jag tycker inte hon fick ihop laget i Östersund i fjol trots ganska bra trupp. Vi får se om den erfarenheten har gett ny kunskap.

Jag tror till skillnad från ”värmarna” att de lag som har många erfarna spelare kommer att lyckas bäst. Det vore överraskande om unga icke erfarna lag på herrsidan som Södertälje, Umeå, Köping och Högsbo skulle hamna högt i tabellen. Jag tror att den kvartetten får göra upp om plats 7 och 8.

I mina ögon så är Norrköping, Borås, Luleå, Uppsala, Nässjö och Jämtland mer erfarna. Det finns givetvis utrymme för både positiva och negativa skrällar men inte mycket. I SBL råder ett dödläge.

Jag såg Högsbo igår mot ett bättre spelande Randers och blev positivt överraskad. Högsbo kan bli en ”dark horse” i år. Det är nog bara jag och kanske dom själva som tror på dem. Dom blir mer dark horse i damligan.

När det gäller Umeå BSKT så kan ingen människa som har följt SBL under de senaste 10 åren förvänta sig några stordåd av årets Umeå BSKT.

Laget är ett ungt och oerfaret lag och det inklusive de amerikanska ”pojkarna”.

Nya coachen Sjögren är en ärrad veteran men han har aldrig coachat i SBL så även för honom blir det en riktigt tuff uppgift att leda laget

Omar Krayem är en bra ledare men inte ens han kan bära laget på sina axlar. Det vill till att de unga importerna växer och att de unga svenskarna vågar.

Om laget når slutspel så är det en bra prestation.

Godmiddag​