Det är populärt med Team Building. 

Jämtland spelarna tar man ut på en fjällvandring. BC Luleå spelarna får känna på att vara rökdykare på brandstationen. Umeå BSKT´s spelare får åka VW Buss dryga 7 timmar norr om Polcirkeln för träningsmatcher i Kiruna.

Snacka om upplevelse för de nya jänkarna som får se renar och kanske någon älg efter vägen och troligtvis även snöklädda fjälltoppar i horisonten. Bilderna som dom kommer att skicka hem kommer att vara mycket speciella.

Personligen tycker jag att de 25 tkr som det kalaset troligtvis kostar borde man ha satsat på att ta båten över till Vasa och spela mot Pyrintö och Nokia eller Kobrat och Karhu i stället. Det hade varit bättre valuta för pengarna.

Jag skulle förstå beslutet att åka till Kiruna om LKAB/BC Luleå skulle sponsra hela kalaset men vad jag erfar så är det inte så.

Till råga på allt så skall man till Östersund nästa helg och då återigen 8 – 9 timmar i VW buss och liknande kostnad. Undrar förresten om dom spelar på plastgolv i Kiruna ? Synd att BSKT inte orkar fixa en egen turnering som förr.

Det har skrivits en del om den engelska dam spelaren som var på väg till Uppsala. Det var en tanke vurpa av Uppsala basket. Man måste tänka till före. Även BSKT hade på gång en kille med rötter i Ryssland i Umeå i fjol. När frågor började ställas då tänkte han om och drog. Klokt beslut.

I fjol spelade en massa US och Balkan spelare i de högsta ligorna i Ryssland. Det är mammon som styr många idrottsmäns hjärnor. Mr Heurtel petades från det franska landslaget eftersom han for till Ryssland och missade en plats i OS lage.

Till helgen spelas det landskamper i innebandy i Luleå. Jag kan räkna ut att de åldrande basket guruna Jampa Eriksson, Ingemar Ek och Lars Mosesson skruvar sig oroligt med tanke på att matcherna spelas i basketarenen.

Ger man de unga entusiastiska innebandy ledarna lillfingret då tar dom hela handen. Innebandyfolket tar över om dom får chansen och rullar ut en plastmatta på parkettgolvet.

I Umeå finns det över 5000 registrerade innebandyspelare men de allra flesta är barn & ungdomar som vill lira. Intresset för att gå och titta på senior innebandy är låg i förhållande till antalet aktiva.

Jag tycker i alla fall att det är bra av innebandy förbundet att lägga landskamperna i Luleå och inte i Umeå. Det är så man sprider och väcker intresse på vita fläckar på IB kartan. Det är så som även Basketbollförbundet borde göra när man arrangerar kval och landskamper.

Godmiddag