Hör av dig till HOOPS om du har något intressant att berätta

”Mina ögon” på plats vid en av Jämtlands träningar berättade följande:

”Jag kollade på JB:s träning idag och jag gillade verkligen det jag såg! David Czerapowicz och Adam Johansson var de som såg klart vassast ut av alla! De har skött sommarträningen ned beröm godkänt! Adam Massarsch , Denzel och Elias gav oxå allt utan att fuska sig igenom övningarna! Grant, Troy och Ben blir jäkligt bra. De med sin erfarenhet snackade hela tiden och var tydliga i sitt spel! Andris överraskade mig genom att vara otroligt auktoritär och bestämd när han presenterade övningarna! Gjorde nån något fel så stoppade han övningen och visade med tydlighet vad han ville ha ut av övningen! Positivt överraskad trots att De bara kört sedan i Lördags med full trupp ( förutom Akili)”

Tänk vad kul det skulle vara om fler av mina kontakter kunde komma med liknande rapporter som ovan. Det skulle uppskattas runt om i landet och göra SBL än mer spännande inför säsongen.

Jag kan rapportera att jag har kollat på några förmiddagsträningar och 1.5 kvällsträning i Umeå BSKT.

Under de tre senaste åren har de spanska coacherna med högljudd verbalt pådrivande genomfört sina träningar med ett ”äckligt disciplinerat” nötande av löpvägarna och samspels kombinationerna med ofta ganska hög bakgrundsmusik.

Drillningen fungerade bra för Balibrea år 2. Han hade ett bättre lag än Loaiza under år 3.

Antalet s.k plays som man har drillat har ”varit oräkneliga”. Skotträningen bokfördes noggrant liksom den fysiska statusen och stretchingen eller säg töjningen har skött exemplariskt.

Trots det hade laget för många skador under säsongen. Hoops misstänker att fysen inte sköttes under maj till augusti som den borde skötas.

I år saknas än så länge personal i BSKT staben. Kanske har man valt att satsa den kostnaden på en coach och spelare i stället. Jag tycker att det är en bra prioritering. BSKT måste bli bättre på matcherna om man skall kunna få publik. Umeå BSKT spelar i SBL för att behaga publiken och det gör man genom att vinna matcher.

Den stora skillnaden i år vad jag kan se är mer fysisk träning i terrängen, mer intervall löpning ute, mer löpning på kvälls träningarna och mer skotträning. Det ser även ut att bli ett enklare spel att komma in i.

Det finns dock en risk och det är att de spelare som inte har skött perioden maj till augusti på rätt sätt riskerar att dra på sig bristningsskador.

Jag gillar vad jag ser och inte hör, den ofta öronbedövande diskotek volymen är borta, upplägget är helt annorlunda så det gäller för spelarna att vara skärpta på varje träning. Alla startar från scratch.

BC Luleå har i sociala medier frontat med ”tortyrträning” barfota i sand. Frågan är om man har gjort det ett par gånger eller om det är schemalagt ett par gånger i veckan under 1.5 månader. Jag kan garantera att det fungerar och att det är både härdande mentalt och att det ger mycket mer fysiskt än intervall löpning på bana.

Godmiddag

Notera:

”Äckligt disciplinerat” är inte negativt i mina ögon utan snarare ett gott betyg till ledarna.