Läsvärt eller hur………

Under den senaste tiden har vi fått läsvärda och spännande krönikor från både Jonte Karlsson och Tapio Joulamo.

Det blir spännande att få läsa Jonte Karlssons del 3 som kommer snart där han har lovat att leverera medicin till de svenska ungdomslandslagen. 

Jag tar inte åt mig av Jontes synpunkter om ”basketexperter” för jag har aldrig utgett mig för att vara det. Jag brukar bara skriva vad jag tycker att man borde göra och det står jag för. 

Jag tycker att Jonte träffar mitt i prick i det mesta. Han vill se att SBBF öronmärker pengar till sport och inte till administration. 

Tänk dig att för 25 år sedan hade jag nästan daglig kontakt med SBBF i olika ärenden. Numera har jag näst intill aldrig kontakt med dem. Förr kände jag personalen ganska väl genom all telefonkontakt.

På 80 och 90 talet när basketen i Sverige var större då klarade man sig med fem (5) anställda.

Jag tippar att telefonen på SBBF inte ringer särskilt ofta. Det är den trista hemsidan som är så svåra att använda som gäller. De få gånger jag har ringt under de senaste 10 åren ”då har den personen som har ansvar för just det” inte varit närvarande.

Det är samma sak med VIF och SDF. Förr daglig kontakt. Numera nästan aldrig.

Västerbottens Idrottsförbund har lika många anställda som SBBF. Där är det också frågan om administration som kostar 20 miljoner av statens medel till idrotten. Fem anställda borde räcka för att klara admin både på SBBF och VIF.

Hoops har nu börjat att snegla lite på spelartrupperna i SBL herr och dam och snart är det dags att komma med en profetia om hur årets grundserie kommer att sluta.

Jag avvaktar ett tag för jag vet att det händer en hel del i slutet av augusti i många klubbar. Just nu ser det ut som om Norrköping skall sopa rent på herrsidan. Även på damsidan verkar Norrköping bli starka men räkna aldrig bort Luleå BBK.

Gjorde ett svep igenom Euroleague damlagens roster och det är bara att konstatera att Fenerbahce och Mersin i alla fall just nu i mina ögon är överlägsna favoriter.

Fenerbache har klart med Emma Messeeman, Gabby Williams, Nicolina Milic, Julie Allemand, Marienne Badianne, och Sente Onar redan. Mersin har Yvonne Anderson, Ilanan Rupert. Reagan Magarity, Marien Fauthoux och några av de bästa turkiska spelarna. Snacka om rivalitet mellan dem.

Euroleague herr blir det svårare att tippa. Det enda som är ganska klart det är att Real Madrid med stor sannolikhet kommer att tillhöra toppen. Tavares, Campazzo, Hezonja, Llull och Musa väger tungt. Även Olympiakos blir utmanare #1 tror jag nu när Vezenkov är tillbaka från NBA. Alla lag i EL är bra. 

Godmiddag