Reflektioner under OS

Hörde att Rajacic haussade upp Högsbo till guldfavoriter i SBL dam. Tidigare har han även haussat upp Köping till semifinalspel i SBL herr. Jag tror inte att någon av dom spådomarna kommer att slå in.

Båda har unga ambitiösa coacher men med så lite erfarenhet. Dom kan knappast kan nå dom resultaten med de laguppställningarna.

Luleå, Norrköping och några till lär nog vara ett snäpp vassare på damsidan. Köping och Högsbo får vara nöjda om de tar sig till kvarten igen.

På herrsidan blir det Norrköping och Borås med BC Luleå i hälarna i år. Vi får se till våren när vi har facit. Jag gissar ju bara som vanligt. Vad tror ni egentligen ?  Tror ni som Rajacic ?

OS kvartsfinalerna bjöd på åtminstone ett oväntat resultat för en del experter. Det var inte många som trodde att Frankrike skulle kunna stå emot Kanada.

Coacherna i Frankrike vaknade till slut och satsade inte på sina misslyckade twin towers i startfemman. Med Wembanyama, Yabusele och Courdinier blev det succé.

Om du har läst HOOPS under försommaren då har du läst att jag tippade USA vs Frankrike i finalen. Det kan bli verklighet men då måste man besegra Tyskland och det blir inte lätt, men inte ogörligt.

Spanoulis taktik räckte inte mot Tyskland som är ett brett och komplett lag. Frågan är om Frankrike kan spela lika bra mot dem kl 17.30 i morgon. Om dom får fram det då kan det bli final för hemmalaget.

Jokic levererade en hård arbetsinsats tillsammans med en av mina favoriter Avramovic och ledde Serbien till en välförtjänt seger. Jag tror att matchen hade kunnat sluta annorlunda om inte coachen i Australien tog ut Mills när han var inne i zonen och dom ledde med 20 poäng.

Patty Mills kunde inte missa, han hade gjort 15 raka poäng när han blev utbytt och fick nöta bänk läääänge. Poäng produktionen avstannade. När Mills kom in igen hade han kallnat och när han dessutom fick Avramovic på sig då kunde han inte komma igen.

Ett råd till dig från HOOPS:  -”Byt aldrig ut en het spelare så länge skotten sitter”. Man blir inte trött när man är inne i flow.

Jag tog en liten timeout från basketen inför tisdag kvällens sista match mellan Brasilien och USA. Jag älskar Huertas i Teneriffa & i Brasilien men den här gången fick det vara.

Jag har sett 30 av 36 matcher under gruppspelet så det infinner sig en viss mättnad även för en stor basketvän som jag.

Semifinaler i morgon. Tyvärr blir det stopp för Serbien mot USA men jag skulle föredra Serbiens lagspel i finalen. Jag hoppas på tidernas skräll. Jag tror att Serbien har mer att ge än vad vi hittills har sett.

Jag tror fortfarande att Frankrike tar sig till finalen även om det blir svårt mot Tyskland. Kan Frankrike få någon som helst kontroll på Schröder ?

Reflektioner under OS

* Vi har fått se en noggrannare bedömning av stegfel men inte när USA spelar. Slår det igenom i SBL i år ?

* Vi har fått se avsevärt mer er kroppskontakt tillåtas. Slår det igenom även i SBL.

* Vi har fått se att coacherna respekterar och håller sig bra inom coach boxen. Vågar domarna se till att det hålls även i SBL ?

Godmiddag