Jag startade HOOPS för 10 år sedan 

 av nostalgiska skäl gjorde jag igår en tillbakablick och kollade vad jag skrev om våren 2014. Det är förvånansvärt likt det jag skrev bara för 2 månader sedan.

Onsdag 26 mars, 2014

-”Som jag misstänkte. Dolphins brottade ner Udominate. Det hade behövts benbrott och dödsfall för att få domarna att ta vissa avblåsningar. Ett exempel. Pam Rosanio går mot korgen, blir fullständigt nedklubbad av Egnell men domarna blåser stegfel på Pam. Ytterligare ett – Egnell har 4 foul med 5 minuter kvar att spela, Dolphins leder med några poäng. Egnell håller Kadidja Andersson och UD försöker givetvis anfalla med Kadidja som postar upp på medium post. Egnell kopplar livtag på Kadidja, drar ner henne i golvet och tar bollen som passas in. FIBA domaren står 3 meter ifrån händelsen utan åtgärd. Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Domarna styr alltför mycket och pga detta är det inte alltid rätt lag som vinner matcherna”.

SM finalspelet för damer avgjordes i början av maj 2014.

Luleå damerna hade ”BSB” i laguppställningen säsongen 2013-2014.  BSB var Bussey, Smart & Butuija som då var topp guards i dåvarande Damligan. Dessutom hade man Trebec och Barthold och det gav laget som då kallades Northland sitt första guld när man slog Norrköping i finalen.

Jag tycker att Luleå aldrig har haft ett bättre damlag sedan dess. 

Umeås herrlag har i maj 2014 fått klartecken till spel i Basketligan. Detta skrev jag samma vecka.

-”Det är givetvis otroligt roligt för oss basketälskare men frågan är om de förstår vad de har gett sig in ”i.

”Både sportsligt, organisatoriskt och ekonomiskt så är det ett Mount Everest att bestiga. Man behöver i fortsättningen 35-40 personer i funktionärsstaben samt ett proffsigt sekretariat och det skall helst vara samma personer och vuxna personer på alla poster”.

Det har gått nu passerat 10 år i SBL för Umeå BSKT. Man hankar sig fram med 10 – 15 personer i funktionärsstaben. Många är ganska slitna. Man har aldrig tagit chansen att skapa ett gäng ideella krafter som tycker att det är kul att vara med.

Det har funkat sådär med få funktionärer eftersom publik tillströmningen har varit måttlig utom i några få slutspels matcher.

Alltför många smyger sig in på matcherna utan att betala eftersom det finns så många dörrar som ej får låsas. Det skulle behövas minst fem vakter bara för att bevaka alla in & utgångar.

Kanske lyckas man lösa personalproblemet till säsongen 24 – 25, nu är man håller på med en rejäl makeover.

Godmiddag