U 20 damerna blev kvar i A-gruppen

 att flyttas ner hade varit ett stort misslyckande med den laguppställningen.

Mot Israel hade box & one eller triangle & two på Sinner och Ettinger varit en bra taktik det är jag säker på. Tyckte man att Israel var ett så mycket bättre lag än Finland så att man inte vågade.

Man hoppades igen på man-man försvaret men det fungerade inte. I stället blev det 2 – 3 zon och även det kunde Israel klara av eftersom deras skyttar satte skotten. Sverige spelar helt utan tempo. Man joggar faktiskt nästan hela tiden. Avsaknaden av djup i spelet är förödande trots EM´s största spelare i start femman.

Det som jag saknar mest av allt i laget är fighting spirit och lite attityd. Spelarna visar inga som helst känslor mer än när dom sitter på bänken och ”firar” en 3:a eller ett misstag hos motståndarna.

Sista matchen om 12-13:e plats mot Portugal som man slog med en poäng i öppningsmatchen innebar en ny förlust med 53 – 70.  Kan till viss del snackas bort med att man lät spelare som har fått lite eller ingen speltid ”känna på lädret”.

Herrar U 20 har inlett med två klara vinster mot Moldavien och Kosovo. William Garcia Adsten imponerar. Mot Ukraina på söndagen blir det tuffare.

Intressant träningsmatch för damer mellan Belgien och Kanada idag söndag kl 18:00.

Godmiddag