Jag föreslog i gårdagens HOOPS att

Sverige borde spela ”Box and one på Aarnisalo” och det gjorde man tack och lov efter att ha hamnat i 12p underläge med man-man försvar i starten av matchen.

Ett bra beslut och jag tippar att old school assisterande Frivold hade ett finger med i det beslutet.

Finskorna började mycket aggressivt och intensivt. Sverige hamnade i total panik och spred bollar över hela banan. Finskorna hade 7 – 19 ledning efter 1:a, då slutade man pressa. Sverige fick lite andrum och bytte till box and one försvar.

Det blev en total scenförändring. med 42 – 19 i period 2 och 3 för Sverige. Jag trodde att den rutinerade finske coachen Pekka Salminen skulle kunna lösa det så småningom men icke. Det blev panik i det finska laget och tom deras kännemärke nämligen bra skytte falerade. 

Sverige hade modet att fortsätta med samma försvar även om finskorna ibland hittade poänglägen för Aarnisalo.

Bra jobbat av den svenska coach staben den här dagen då man fick ut max av laget i den här viktiga matchen. Collins 20p, Noyan 17p, Trygger 14p och 46% skytte, Finland hade 28%.

Förlusten 54 – 64 måste ha varit en chock för Finland för man har inte nämnt förlusten med en enda rad på Finlands hemsida som alltid brukar vara snabba att uppdatera det minsta lilla. Sverige säkrade en plats i A gruppen. Finland får spela med kniven på strupen mot Montenegro.

Sverige möte Israel i placeringsmatch idag. Det borde gå bra bara inte Israelerna spelar zon.

Belgiens damer körde över Spanien igår i en träningsmatch inför OS. I morgon söndag kl 18:00 spelar Belgien mot Kanada. Belgien ser väldigt starka ut. På Courtside1891 hittar du som är intresserad matchen.

Frankrike mötte Serbien i Lyon i en träningsmatch inför OS. Serbien brottades bäst och vann med 13 p. Det spelades grymt hårt fysiskt försvar och domarna hade gigantisk toleransnivå så jag kan redan räkna ut vartåt det lutar inför OS. Det blir brottning. 

Godmiddag