Spel på LED skärm vid U19 VM

”Vart är vi på väg” frågar jag mig då jag läser att U19 Dam VM som spelas i Madrid 15 – 23 juli i sommar skall spelas på em LED skärm.

Jag det är faktiskt sant. Det är inget tidigt april skämt.

LED golvet är redan testat i Bundesliga och vid ngn 3X3 turnering och nu har FIBA bestämt att alla matcher i U19 VM spelas på det underlaget.

Du kan givetvis räkna ut att det är möjligheten till marknadsföring av sponsorerna som får en helt ny dimension men även möjligheten till att visa statistik och annan paus underhållning. 

Måndagen blev en återhämtningsdag efter många streamade matcher men idag tisdag drar det igång igen med Köping – Jämtland och Södertälje – Borås i kväll.

Om du vill se en bättre match än dem så tittar du på Viaplay kl 20.30 när Partizan spelar hemma mot Barcelona inför 15000 vilda fans. Garanterad topp underhållning.

Köping kan vinna igen mot Jämtland om dom spelar kämpa försvar och får flow på 3 p skyttet igen. Utan bra 3 p skytte vinner man inga matcher i SBL.

Även Södertälje kan vinna mot Borås om dom kan få ordning på sina amerikanska guards och kontrollera Borås skytte någorlunda. Jag hoppas på bra basket och inte brottning.

SBL dam har som vanligt lång paus innan semifinalerna börjar på lördag.

Man spelar bäst av 3 i kvarten men vad är anledningen till att man tar en så lång paus innan man drar igång semifinalerna ? Är det någon som tycker att damlagen behöver extra återhämtning eller vad beror det på.

Det mest intressanta under dam semifinalerna blir att se om Norrköping resp Östersund har något att komma med mot Södertälje resp Luleå. Vad jag har sett under den senaste månaden så är det inte troligt. Allt annat än 3 – 0 i matcher vore en överraskning för mig. Jag hoppas på överraskningar för det är hälsosamt för sporten.

Ohälsosamt för fotbollen är det när förbundskapten Andersson tappar kontrollen i direktsänd studio. Om han vägrar att be Djordjic om ursäkt så är det dags för en ny FK.

På onsdag är det inte bara BC Luleå mot Umeå BSKT utan även Eurocup semifinal mellan Anwil, Polen och Karhu Basket, Finland. Om du vill kan du logga in på youtube kl 18.30 och se första halvan innan du klickar över till SBL herr. Efteråt kan du se andra halvan av den matchen.

Om du inte har lust att se Karhu Basket då kan du gå in på Viaplay och se Real Madrid mot Feberbache kl 20.45. Jag kan garantera att du inte blir besviken.

Godmiddag