BSKT försökte foula tre gånger

i slutet när man hade foul att ta utan straffkast, men domarna valde att inte blåsa av.

Konsekvensen blev att Adam Rönnqvist blev helt fri för en öppen trea som han konstigt nog missade. Jag trodde att det var pengar på banken och förlängning.

Att domarna sedan valde att fria trots att Arvidsson borde ha fått en foul med sig och ett bonuskast för kvittering var väl bara rättvist med tanke på det som hände innan.

Jag fattar inte att domarna ställer till det på detta viset. Alla såg att BSKT foulade tre ggr och alla såg att domarna släppte det. Det är sådant som får den basket kunniga publiken att undra vad det är fråga om. Är det Fair Play ?

Jag har svårt att förstå att domarna Kalpakas, Eriksson och Mehmedovic gör som dom gör på slutet.

Kalpakas sade i halvtidsintervjun att bedömningen skall vara densamma som i grundserien men det är ett PK svar. Det vore mer juste att säga att man höjer tolerans nivån ett snäpp.

Den ojämna bedömningen från match till match innebär onödig frustration och känslomässiga ageranden från både coacher och spelare. Antalet tekniska foul haglar i match efter match i slutspelet och det beror på detta.

BC Luleå hade matchen i sin hand men på något konstigt sätt så lyckades dom strula bort den genom ett antal konstiga beslut under matchens sista fem minuter för att inte tala om tre missade dunkar under matchen.

Även BSKT svarade för en del märkliga beslut. Det var mycket nära att man tappade matchen.

Jag spekulerade här i HOOPS inför match ett om att Öqvist borde spela Arvidsson, George och Rönnqvist tillsammmans.

Det skulle BSKT ha svårt att hinna kontrollera både i en mot en och när det gäller skyttet.

Jag såg inget av det i match ett men nu i match två då var Arvidsson, Rönnqvist och George inne tillsammans i flera olika kombinationer. Jag tycker att BC Luleå spelade bäst då de var inne. Kanske är en helsvensk uppställning tom bättre.

Match tre på onsdag blir en helt öppen historia.

BC Luleå borde vara favorit till vinst på onsdag efter söndagens spel men med tanke på hur ojämnt lagt presterar så kan vad som helst hända.

Om BSKT skjuter bra igen då vinner man eftersom man spelar bättre försvar än BC Luleå.

Jag läser Östersunds Posten dagligen på nätet och noterar att det inte bara är i Umeå som sportredaktionen favoriserar fotboll, hockey och skidsport.

Trots att Östersunds dam och herrlag i SBL är mitt uppe i SM slutspelet så är det träningsmatcher för herrfotboll laget  i superettan som dominerar sportsidorna. Man sänder tom från lagets träningar.

Basketen har mindre media idag än för 25 år sedan i lokaltidningarna.

Hur skall det bli för basketen i Umeå nu när Hegethorn efter den här säsongen går i pension ? Kanske fortsätter han med sin blogg men det räcker inte för att bevaka basketsporten inför allmänheten. Damlagets SM Guld 2019 är redan bortglömt.

Finns det någon på VK redaktionen som vill bevaka basketsporten ?

Mikael Bergstedt som nu följer innebandyn hoppas jag på. Han har bevakat basketmatcher under 90 och 00-talet och gjorde det bra. Han har det rätta ögat för vad som är bra i idrott.

Jag blir lite less på några av kommentatorerna som leder SBL matcherna på SBL Play. Flera av dem förstår inte vad som händer på planen.

Man rabblar upp fakta om spelare och coacher som vi som tittar på stream har hört rabblas upp under hela säsongen.

Dom blir dessutom så förvånade när bortalagen spelar bra och hänger med i matcherna. Det var så tydligt i Borås och i Norrköping senast. Kanske beror det på brist på basket kunskap hos några av dem.

Ibland kan det vara bättre att vara tyst och låta bilderna tala för sig själv för de som har köpt abbonemang ser och förstår vad som händer på planen.

Godmiddag