Kan Södertälje utmana Borås i kväll ?

I kväll är det dags för kvartsfinal match ett mellan Borås och Södertälje samt Jämtland och Köping.

Jag läser i LT.se att SBBK kommer med i stort sett ordinarie lag och det förvånar nog ingen. Degernäs verkar ha haft 100% stöd från föreningen att göra som han ville när slutspelsplatsen var fixad av Nässjö.

Det blir intressant att se om han lyckas med besluten och dessutom vinner mot Borås. Kanske anses Degernäs som ett taktiskt geni i morgon i stället.

Allt annat än en vinst för Jämtland vore en överraskning men om Köping kommer in i samma flow som dom hade när dom körde över Norrköping på sin hemmaplan för ett par månader sedan då finns givetvis chansen.

Luleå vann som väntat enkelt hemma mot Mark i den inledande matchen och på fredag kväll vid 21.00 bör semifinalplatsen vara säkrad. Vesterbergs vrickade fot är inte bra för laget om det tvingar henne till längre vila. En längre skada på en nyckelspelare som hon kan påverka varje lag mycket.

NSD.se krönikören kritiserar domarna för petig bedömning i gårdagens match och det förvånar mig inte. Luleå är van att kunna spela extremt tufft hemma med kroppskontakt och hand kontakt men nu när domarna valde att vara strikta med bedömningen då fick dom kritik.

I Östersund var det tvärt om med domarna. Dom etablerade SBL domarna släppte igenom det mesta men som tur var så fanns det en rookie domare på planen som följde regelboken någorlunda bra och det var kul att se.

Det slutade någorlunda rättvist även om Östersund kom undan med en del under de sista fem då man jagade hem vinsten.

Det var ett förvånansvärt svagt spelande hemmalag som klarade sig pga att Kelliher levererade. Hon lär få det mycket svårare i Uppsala på fredag. Det var ingen bra basketmatch av något av lagen. Jag tippar att Uppsala kvitterar och att det blir en avgörande i Östersund på söndag. Uppsala är årets lyft i SBL dam enligt mig och kanske kan dom ta sig till semifinalen.

I damernas resterande Euroleague kvartsfinaler blev det som väntat vinster för Cukurova, Prag och Schio. Fenerbache vs Schio och Prag vs Cukurova blir det i semifinalerna. Jag tippar på en helturkisk final mellan Fener och Cukurova, som faktiskt kan bli helt jämn trots Feners imponerande framfart. 

Godmiddag