Sju fel i sekretariatet i första halvlek….

Björklöven bjöd hela Umeå på fest det var rubriken i lokaltidningarna i lördags efter att B-löven hade vunnit i den andra divisionen mot tabelltrean. Du fattar hur långt det är till respekt för basketen i Umeå. Det skulle inte ens räcka med ett SM Guld.

Tittade på matchen Södertälje mot Köping. Det ser ut som att Köping står och faller med om dom har flyt med skyttet för defensiven är verkligen svag. -”Tror du att Gehrke får vara kvar” ? Den frågan ställde någon till mig igår. Mitt svar är ja. Det är för sent att göra en tränar rockad nu.

Jag tror inte att han blir kvar till nästa säsong. Köping behöver nog ett par tränare med ny energi och även ny kunskap som bygger upp något nytt. Basket idag är så mycket komplexare än vad det var förr. 

Jag tittade även på Jämtland mot Nässjö och noterade att Nässjö återigen spelade bra till halvtid men sedan föll man ihop som ett korthus. Kan det bero på att uthålligheten tar slut på de bärande spelarna lite för tidigt ? 

Jämtland neutraliserade Barton genom bra försvar och då är inte heller Ruffin särskilt effektiv. Nya amerikanen Wesson såg helt ok ut och blir en tillgång för laget så småningom.

Hampton är enligt mig bäst av de svenska spelarna i SBL idag. Allt ser så smidigt och enkelt ut när han lirar. Borde vara given i landslaget och han borde få rejäla minuter. Han höll måttet även i Eurocup i år.

Tufft för Uppsala som tappade Mathis till Rumänien. Han hade verkligen lyft laget dock inte mot Umeå BSKT då han var helt anonym. Kom in från bänken och kom aldrig in i matchen. Det är inte enkelt att hitta en lika bra skytt igen. Det fanns en liten chans till slutspel men nu tror jag att den är borta.

Luleå BBK´s kross av Alvik i lördags var brutal. Jag har som headcoach varit med om en sådan hemsk förlust en gång och då funderade jag allvarligt på att avgå. Jag trodde att Alvik hade lärt sig något efter att ha förlorat stort borta med hawaiibasket men icke. Dom körde bara på på samma sätt.

Onsdag den 8 mars spelar Luleå BBK hemma mot Södertälje. Det är 27 mil enkel till Luleå. Det blir den enda matchen i årets grundserie som jag ser live på plats. A3´s urdragning från SBL är den största besvikelsen på år och dag.

Thanos Niklas som i fjol coachade Helsingborgs damer har nu fått ta över Olympiakos damlag i Euroleague. Han har varit assisterande fram till jul men den lettiske coachen fick gå. Det såg klart bättre ut i den senaste matchen.

Sju fel i sekretariatet i första halvlek men trots det står resultatet fast. En match i den finska herrligan slutade 84 – 81 till hemmalaget nyligen. Det som borde ha varit 40 – 41 i halvtid var på tavlan 42 – 39.

Gästande lag upptäckte efteråt att sekretariatet hade missat poäng i första och protesterade och krävde omspel men finska förbundet stod på sig.

Man dömde ut 20 000 kr i böter till arrangören för bristande sekretariat, stängde av den personal som hade suttit i två omgångar och beslutade att tillsätta en kommissarie vid hemmalagets kommande tre matcher.

​Godmiddag