Benen såg ut som betongklumpar

BSKT fick jobba hårt för vinst i Kalmar. Hemmalaget var taggat till tusen efter utspelningen uppe i Umeå och på hemmaplan skjuter Kalmar alltid riktigt bra.

BSKT fick flyga ner men pga strul med förseningar så kom laget i alla fall fram först ett par timmar före uppkast. Benen såg ut som betongklumpar för alla trots att man hade fått flyga ner och Kalmar dansade fram.

När tavlan visade 50 – 39 till Kalmar var det nog många Umeå supporters som vibrerade framför TV eller dator. Laget spelade verkligen uruselt.

Som tur var så tog bensinen slut för Kalmar en bit in i den fjärde perioden och BSKT kunde glida ifrån till en komfortabel vinst.

På tisdag tar BSKT emot Uppsala. Det blir intressant att se hur BSKT staben har tänkt att tackla Uppsalas guard duo Mathis och Sharkey som båda gjorde 25 poäng mot Jämtland och nästan vann matchen åt Uppsala. Båda är skarpskyttar och båda skjuter bra från åtta meter utan att tveka. 

Trelleborg Pirates uteslöts i veckan omedelbart från fortsatt spel i Superettan och den tidigare Umeå spelaren Yannick Ansuluni blev arbetslös.

Jag har försökt att ta reda på vad man har gjort för att drabbas så omedelbart och så hårt men jag har inte lyckats.

Det troliga är att föreningen inte har gjort rätt för sig ekonomiskt mot SBBF när det gäller avgifter och domarkostnader. Om det är så då tycker jag att det är ett oerhört hårt straff med tanke på konsekvenserna.

Anställda spelare och coacher förlorar jobbet och går knappast skadeslösa ur det hela. Statliga lönegarantin tar bara över vid en konkurs.

För spelarna kan det dessutom vara svårt att få komma till en ny förening mitt i säsongen. Kunde man verkligen inte ha löst det på annat sätt.

Om det är ekonomiska oegentligheter med i bilden då är läget ett annat. 

Jerebko affären är tills vidare överspelad men affären kommer att sätta sina spår lite varstans ett bra tag. Jackan som Jerebko hade på sig var dessutom iögofallande men det kanske bara var jag som reagerade över utseendet.

Godmiddag