Valuta för entrén eller fribiljetten

En liten sketen artikel på 9:e och sista sportsidan lördag den 19 november det är vad Umeå BSKT får i vår lokala papperstidning trots femte raka vinsten i  den svenske basketligan och andraplats i tabellen.

Det kan knappast bero på tidningens tidiga pressläggning utan helt enkelt på hur lite man bryr sig om stadens kämpande herrbasket lag.

Tänk tanken hur det skulle se ut om Umeå IK eller Umeå FC skulle ligga 2:a i Allsvenskan.

B-löven har mer än maximal exponering trots att dom ligger i landets näst högsta serie.  Är det så att B-löven egentligen nöjer sig med nuläget nämligen att vara topplag i allsvenskan med maximal media bevakning och fullt hus nästan varje match och sponsorerna som står i kö för att få vara med.

Dom kan inte få mer media och dom kan inte ta in mer publik även om dom går upp i SHL.

Umeå BSKT startade som vanligt ganska svagt men efter 7-8 minuter gick maskineriet igång och det var stundtals som om Harlem Globetrotters var på besök när dom i anfall efter anfall lurade bort Kalmar och i försvar efter försvar stal bollar rakt ur händerna på Kalmar spelare med ”brunt i brallan”.

De som hade betalat entré fick verkligen valuta för pengarna och de som hade en fribiljett tror jag är beredd att betala 80 spänn (bra och lämpligt pris) för att se Umeå BSKT mot BC Luleå nästa fredag kl 19.04.

Eftersom Kalmar ägnade sig åt kompakt försvar och mycket zonförsvar så producerades det mesta i poängväg från 6-8 meter. Jefferson och bröderna Hansson hade lilla julafton och slängde i nästan 80 poäng. Dunston tjusade publiken med några riktigt spektakulära flygturer.

Gehrke var väldigt kaxig i lördagens intervju före matchen mot Norrköping. Enligt honom är man så bra så att man kan vinna mot alla lag. Efter en period hade Norrköping gjort 40 p och Köping 20. Jag tror att Gehrke måste tänka om snabbt.

Tilda ”Syrran” Lundgren till Visby var en riktigt stor positiv överraskning för mig. Jag hade ingen aning att det var på G. Jag tycker att det är riktigt kul för det var jag som tog upp henne i hennes äldre syrras lag (därav namnet syrran) för sådär en sex år sedan. Jag såg tidigt hennes potential.

Godmiddag