Infantilt av Infantino

Tittade på Södertälje mot BC Luleå. Det var 90% solo körning av båda lagen. Avsaknaden av lagspel lyste med sin frånvaro men det går alltid att vinna när man har amerikanare som öser i 30 resp 35 poäng.

Coacherna har ett ganska lätt jobb när dom inte bygger lagspel i anfall utan bara i försvar. Har dom blivit bekväma eller är det en trend – igen.

Radosaljevic i SBBK brukade få foul för sin hooking. Nu hade han ändrat teknik till att med utsträckt böjd arm trycka bort försvaret. Han går in i försvararens cylinder och trycker bort. Han kom undan med det men nog är det foul.

Sharkey var snabb men väldigt kort och hade svårt att få iväg skott mot större motspelare men det blev 19 p i alla fall på layups och straffar. 

Uppsala däremot spelade lite bättre som lag nu när Gaddefors var borta. Laget är ganska tunt men det är normalt för ett nykomling – aller anfang ist schwer. Uppsala får nog nöja sig med en 9:e plats år ett.

Jämtland har fortfarande kvar både Smith och Evans så ryktet om att dom skulle få sparken verkar inte stämma.

Om dom har seriösa agenter då är det inte gjort i en handvändning att bryta ett kontrakt. Förr kunde man skicka hem en spelare ganska enkelt men nu har FIBA kontroll.

Alla lag såg sega ut. Kanske beror det på hård fysisk träning under landslags uppehållet. Domarna verkade rejält rostiga även dom. Missarna var alldeles för många för att de skulle få godkänt i Södertälje.

Jag tittade på lite statistik gällande HOOPS på min hemsida igen.

Vilken tid på dygnet läser man mrbasket/HOOPS ? Svaret är att det görs minst ett besök på mrbasket/HOOPS varje timme på dygnet. Besökarna är ofta inne max 30-60 sekunder och det är den tid det tar att läsa 1-2 krönikor. 

Det visade sig att det är i genomsnitt 76 besök varje dag under lunchtid. Topparna per dag ligger nära 1400 besök och mrbasket/HOOPS har haft 289020 besök under de senaste 365 dagarna. Inte trodde jag att det var möjligt när jag startade 2014.

Krönikorna av Jonte Karlsson och Tapio Joulamo är mycket populära och fattas bara annat med så mycket basket knowledge som dom har i bagaget. Jag hoppas att båda fortsätter med att då och då skicka sina alster till mig för publicering.

Jag hoppas liksom Tapio att några personer som har SBL damlag i sin hemort skall nappa och starta bloggar och komma med personliga analyser eller är det så att ingen vågar ha en egen uttalad åsikt. Är man så rädd för lite mothugg ?

Jag startade mrbasket/HOOPS bloggen eftersom Umeå BBK/Udominate inledde en tuff satsning för att ta upp kampen med det etablerade basket etablissemanget.

Det var oerhört inspirerande för mig att följa som har jobbat mycket med dambasket under åren. Spelet i Euro Cup blev dessutom en extra krydda. Många gillade att läsa mina ibland kryddstarka alster.

Jag tror att HOOPS även bidrog till ett visst intresse för laget och skapade en viss spänning inför en del matcher. 

I och med Umeå BBK/A3´s avhopp så tappade jag energi att följa SBL dam men jag har tittat på en del matcher och enligt min åsikt så ser alla lag utom Södertälje sämre ut.

Kvalitén har gått ner ett snäpp igen.

Jag tror att man tränar för mycket och på fel saker. Jag anser att de svenska spelarna har för dålig grund teknik och då framförallt för dåligt skott. Försvar kan alla spela med lite ork. Syna mig om du vill.

Noterade att FIFA basen Infantino gick ut och vädjade om vapenvila under fotbolls VM i Qatar. Jag häpnar över att han kan tro att fotbolls VM kan påverka Rysslands krigföring i Ukraina. Infantilt.

Godmiddag