BSKT har flow – 50/50 igen

Gjorde en intressant iakttagelse en halv timme före matchstart. Både coach staben och de flesta spelarna i Jämtland var fram och hälsade, småpratade och klappade om domarna före matchen mot Umeå BSKT. Ingen i BSKT staben eller spelare ägnade sig åt sådan inställsamhet. 

Blir intressant att se om Norrköping kör med samma trick idag fredag när dom kommer till Umeå. Norrköping saknar Tabb och Terins det är helt klart. Tabb spelar nu i Finland för KTP och där blev det 36 poäng i senaste matchen.

Norrköping hade det tufft i Rumänien. Dom får inte spela försvar på samma sätt på guards när dom spelar internationellt och då har man svårt att få riktigt tryck i sitt försvar. Domarna blåser när man kladdar för mycket. Nära korgen är spelet fysiskt och där väger Norrköping lätt även om de har längd.

Deras fyrtorn Spires och Ramstedt är ”sparrisar” och ganska lätta att flytta på om man bara kan men om Norrköping spelar med båda tornen nära korgen i kväll då får BSKT det svårt.

Murrey – Boyles är deras klart bästa spelar just nu och kan vara den som väger över om Norrköping vinner i Umeå i kväll.

Karhu Basket som var i Umeå och deltog i BYC Cup i september i Umeå spelar Europe Cup just nu. Dom har startat med tre vinster så det är intressant med tanke på att BSKT spelade jämnt med dem i en riktig toppmatch.

Sporting Lissabon försökte med en hel del gris försvar mot Karhu i senaste matchen men Karhu stod emot. Domarna var inte lika generösa med bedömningen som i matchen BSKT vs Jämtland utan delade ut 57 foul.

Karhu ligger förresten bara femma i den finska ligan hittills med tre vunna och två förlorade. 

Zahuis Familia Schio fick vinna premiärmatchen i damernas Euroleague. DVTK från Ungern hade ledningen med 2 poäng med sekunder kvar och eget inkast på främre planhalvan men domarna lät Schio köra över mottagaren. Fick en nsteal och en layup till lika. Sedan var det ridå.

Måste kännas oerhört tufft för nykomlingen DVTK för dom gjorde en suverän match efter katastrof starten mot stjärnlaget. DVTK blev överkörda i början och låg under med nästan 20 pinnar. Zahui såg tung ut och var inte bra. I mina ögon inte landslagsmässig.

Även Magarity i Landes verkar en bra bit från formen. Däremot inte Drammeh i Girona men hon är ju inte med i truppen. Har hon tackat nej ?  Om inte så är hon given.

Asoros nya lag Namur åkte på torsk mot Liddeling på hemmaplan. Det var en kul match i rasande tempo och Liddelingen var en jättestor överraskning.

Liddelingen var tempostarkt och lite galet attack villigt vilket är helt i min smak. Asoro fick 25 minuter men bara 3 p och 3 r. Hon hade svårt med tempot – tyckte jag.

Matchen dömdes utmärkt av bl a svenska Månson.

Innan Euroleague startade spådde jag att Real Madrid i år skulle få en tung säsong.

Llull och Rodruigez är inte tillräckligt snabba längre. De har problem i match efter match. Igår åkte man dit på hemmaplan mot nykomlingen Virtus Bologna med Scariolo som coach.

Reals Madrids nya coach som tidigare var ast. coach sitter nog riktigt löst nu. Jag har aldrig förstått mig på när man avslutar med head coach och flyttar upp hens assistent. Finns det någon förening som har lyckats med det ?

BSKT är inne i ett flow för närvarande med 3 av 4 vunna matcher den senaste tiden. Norrköping kommer från en tuff förlust och jobbig resa till Rumänien. En bättre chans till seger mot fjolårets mästare får man inte. Jag tippar 50/50 igen.

Noterade att Klubbdirektörer i svart kavaj, utan slips och i blåjeans verkar vara populärt i restaurang klubbarna. Ska det vara coolt och avslappnat eller har man inte tid to dress up pga allt arbete med sina mängder av sponsorer.

Godmiddag