Hur mycket betalade man för Markkanens tröja ?

Jag blev imponerad av Borås vid måndagens match mot BSKT. Laget spelade smart anfall när BSKT tog bort deras skytte. I stället attackerade man och då särskilt rakt framifrån som är så svårt att försvara vid aggressivt försvar ute vid perimetern. 

BSKT försökte gå inside med bollen eftersom Borås också tog bort Umeå´s skytte (G Hansson 2p i halvtid) men det klarade tyvärr inte Butler och Welle av pga det fysiska spelet.

Jag tycker att coach Svensson hade stabil kontroll på sitt lag och på matchen och faktiskt även på sig själv.

Under de senaste åren har han inte hållit sig inom coach boxen. Han har tom stått och skrikit nästan uppe vid mittlinjen ett par meter in på plan utan åtgärd från domarna.

Igår skötte han sig snyggt och balanserat. Han höll sig inne i boxen och bara det kan ha avgjort matchen.

Båda lagen spelade hårt och mycket tätt försvar.

Domarna hade tydligen bestämt sig för att den kvällen inte blåsa för kroppskontakt inom cylindern. Dom godkände mycket hand kontakt ute på planen och släppte ett flertal rörliga screens.

Det var en mycket stor skillnad i domarnas bedömning jämfört med senaste hemmamatchen mot Södertälje.

Finns det verkligen inte klara direktiv vad det är som gäller ? Den stora skillnaden i hur man dömer från match till match kan vara avgörande för vem som vinner matchen.

BSKT gjorde inte en dålig match. Borås var bara lite för starka. Domarna dömde trots min kritik någorlunda rättvist men inte bra. 

BSKT förlorade på det eftersom lagets bänk inte håller Borås bredd. Det var ingen vacker basketmatch. Det var mycket kamp och BSKT gjorde det bra. 

I lokaltidningen uppgavs 653 personer på läktaren. Jag vet inte hur man hade räknat för att få ihop det för det var max 450 personer i hallen. Jag tycker det är fel att uppge felaktiga siffror och det gäller även Umeå IK, Umeå FC, Thoren och IBK Dalen.

Även B-löven uppger fel siffror. Vid matchen i lördags mot MoDo så uppgavs 5400 alltså fullsatt men vem som helst som tittade på TV sändningen kunde ju se att det fanns väldigt många tomma stolar på långsidan och ena kortsidan. Även om dom är betalda så är det inte 5400.

BC Luleå kom undan med blotta förskräckelsen igår hemma mot Kalmar.

Helt plötsligt började Kalmar sätta osannolika flyt treor och det kan skaka vem som helst i årets ganska svaga SBL serie. Kalmar mixar man man med olika zonförsvar och kombinations försvar och det stör många lag.

Jag gillar Kalmar coachens sätt att jobba med laget. Om han skulle få lite mer kvalitet i laget då skulle dom kunna vinna 4-6 matcher.

En vinst med bara två poäng mot Kalmar anser NSD krönikören vara en skuffelse men årets BC Luleå är inte så bra – än så länge.

Guarden Evans får nu sparken och han ersätts säkert med en kvalitets pg. Det finns sådana på marknaden om man kan betala och det kan BCL.

Jag tror att även Collins i Södertälje sitter löst. Han är inte ens i närheten av det han hade när han var i Luleå. Kanske är han bara i dålig form. 35 minuter mot Uppsala men bara 6 skott och totalt 7 p. Fråga är om SBBK ids vänta på formen. Kelser är inte särskilt vass men ändå klassen bättre än Collins.

Många pratar mycket om Superettan. En del påstår att den är mer intressant än SBL. Dessa personer trodde dessutom att Uppsala som sopade rent i fjol i Superettan skulle lyckas direkt i SBL. Facit så här långt 0 – 5 trots V. Gaddefors. Välkommen till SBL.

Damernas kval till Euroleague startade igår. Förra Helsingborg coachen Niklas Thanos hade framgång med Olympiakos trots att Sepsi från Belgrad hade värvat WNBA stjärnan Megan Gustafson. Hon levererade 31 p och 13 returer men det räckte inte. 78 – 54 till Olympiakos. Jag har alltid gillat Olympiakos/Spanuolis.

Ramla från Israel hade signat WNBA stjärnskottet Shakira Austin, 19p, 19r men det räckte inte mot ett DVTK från Ungern med ”okända” engelskan Green som top scorer. 80 – 54 till Ungerskorna, som även har Jovanovic (8p) som spelade i LBBK för några år sedan.

Finska Basketförbundet auktionerade ut herrlandslagets EM speldräkter. Det gav 120 000 kr som kommer att användas för att stötta familjer med svag ekonomi som vill delta i basket. Snyggt !

Är det någon som vet hur mycket man betalade för Markkanens tröja så hör av er.

Godmiddag