Trist om BSKT straffas med böter

Läser i Länstidningen Södertälje att Degernäs erkänner att lagets försvar inte fungerar men han kan inte släppa att domarna dömde som dom dömde.

Jag repeterar. Domarna hade det inte lätt. Båda lagen spelade väldigt hårt och aggressivt. Domarna hade lätt kunnat dela ut tio (10) foul ytterligare till båda lagen.

Tolerans nivån har domarna höjt år från år. Basketen börjar mer och mer likna handbollen när det gäller den fysiska kontakten. Jag är säker på att man är på helt fel väg med sättet att döma och att man snart kommer att inse även hos FIBA att man måste göra en kursändring.

En basket supporter påpekade nere på golvet för Degernäs att han var utanför coach boxen i fredags under pågående match. Södertälje rasade och vägrade att fortsätta att spela om inte personen visades ut ur hallen.

Det visar sig nu att det inte var någon supporter till Umeå BSKT utan en Jämtland supporter som var på besök i Umeå och valde att gå och titta på matchen och ta saken i egna händer.

Jag antar att han tyckte att eftersom domarna & kommissarie inte bryr sig att Degernäs står två meter från mittlinjen och coachar sitt lag så kunde väl han säga till honom.

Det vore trist om Umeå BSKT straffas med böter för denna handling, som var omöjlig att undvika utan staket runt arenan.

Norrköpings herrar åkte ut med stora siffror i Champions League kvalet mot ett lag från Kiev. Igår slog Brose Bamberg ut dem efter OT. Det är ett gigantiskt kliv för svensk basket att komma ut i Europa. Nästa vecka skall Jämtland prova sin vingar. Jag har en känsla av att det blir samma visa.

Karhu Basket som var i Umeå och imponerade under försäsong matcherna hade heller ingen chans mot Levski, Ungern och föll med 10 poäng. 

Coach Pavlogiannis i Umeå BSKT´s basketettan lag har däremot anledning att vara optimistisk inför säsongen. Truppen ser stabil ut med spelare med ligarutin och dessutom har några intressanta nyförvärv tillkommit.  

Jag pratade med Georgios i veckan och han var ganska optimistisk. En placering topp 4 borde vara möjlig enligt honom. Fjolårets lag är i stort sett intakt. Det finns förutom truppen flera spelare som knackar på dörren till div 1 laget.

Några har tillkommit som gör skillnad enligt mig och det är Emil Häglund från ligalaget och den duktiga guarden Joel Forsmark från Råneå.

En skuffelse är det att herr ettan laget måste spela hemma premiären i gamla Tegshallen på Tegs Centralskola men vad skall man göra när Sporthallen går igenom en ny makeover mitt under brinnande säsong och andra hallen av större mått är upptagna med innebandy.

Har tappat lite av intresset för gruppspelet i damernas VM också. Matcherna spelas vid fel tidpunkt för mig och dessutom tillåts det alldeles för hårt spel även här. Ur led är basket tiden.

Godmiddag