Vi vet fortfarande inte om BSKT är fågel eller fisk……..

Jämtland mot Karhu Basket blev en riktig höjdare (78 – 76).Troligtvis den bästa basketmatch som spelas i Umeå Sporthall den här säsongen. En fysisk drabbning som domarna Bardagji, Nefatti och Sevecic klarade utmärkt.

Jag tycker synd om domarna, som tvingades stå ut ett ständigt argumenterande från Chuck. Dom borde ha tystat ner honom från början. Tycker ledningsgruppen i Jämtland att det är ok ?

Han domarna låtit en coach börja tjata från start då kan dom inte helt plötsligt börja med att bestraffa.

Jag tycker att Chucks uppträdande går alldeles för långt och att det är respektlöst både mot domare och andra. Du kanske tycker ngt annat. Hur skall man någonsin få spelarna att sluta tjata när coacher går före med sådana signaler. Vad tror du ungdomsspelare lär sig av uppträdandet ?

Finnarnas intensiva försvar med dubblingar stressade Jämtlands guards i första halvlek men efter pausen hade både Horton och A Johansson anpassat sig och skötte jobbet utmärkt.

Det som blev avgörande enligt mig var Pierre Hampton och Hortons offensiv och defensiva arbete som drog ner finnarnas skottprocent och stoppade deras attacker.

Jämtland är starka men kanske måste man förstärka pointguard sidan. Sjukdom eller skada på Horton eller A Johansson skulle skada laget mycket.

BSKT´s storseger mot Tromsö var väntad. Norrmännen är bottenlag i deras liga och den svenska ligan är bättre än den norska. Jag tittade på första halvlek men sedan fick det räcka. 118 – 78 säger allt.

Tromsö var alldeles för svaga men kanske på rätt nivå och då passade det ju bra med en sådan match eftersom BSKT spelar borta mot Ockelbo i Svenska Cupen i morgon lördag. En vinst och vi får se BSKT mot Köping på hemmaplan nästa söndag. En förlust skulle vara en skuffelse.

Det som blir riktigt spännande att se det är om BSKT kommer att få tillåtelse att spela det aggressiva dubblingsförsvar som man har visat upp i kommande SBL matcher. Mot finnar och norrmän var det tillåtet och det firade stora triumfer. 

Jag blir inte förvånad om foulen kommer att hagla över BSKT i SBL när man spelar hemma mot Södertälje den 23 september. Kanske redan i Ockelbo i morgon.

Trist var det att vi som gillar basket inte fick se BSKT mot varken BC Luleå eller Jämtland. Jag tycker att det är ett feltänk. Träningsmatcher är träningsmatcher. Man behöver inte visa sina jokrar om man har några.

Det ligger så klart taktiskt tänkande bakom det. Balibrea vill inte ge dem chansen att få känna av BSKT´s kapacitet före en match som gäller något. Vi vet fortfarande inte om BSKT är fågel eller fisk.

Gladast av alla var nog just Jämtland och BC Luleå som fick komma till Umeå och får bra värde matcher utan stora kostnader. Undrar om BSKT får något tillbaka av den bjudningen. Hallkostnader och domare gick säkert på minst 40 tkr.

Idag kom det besked om att baskethallen stängs v 39 och v 40 mitt under brinnande säsong och att SBL lagen och div 1 lagen hänvisas till ersättningstider i andra hallar. Basketen drabbas återigen.

Hallen har varit stängd 3 månader för golvbyte, målning och lackning. Nu måste målning och lackning göras om och alla basketens förbundsserie lag drabbas.

Det hade varit mycket bättre för basketsporten om man hade stängt v 44 och v 45 då skolorna är stängda och SBL har landslagsuppehåll och alla basketlag spelar få matcher.

Det gick tydligen inte för då hade ju innebandyn drabbats eftersom dom har SDF turneringen i baskethallen den 3 – 5/11. Innebandyn hade givetvis kunnat spela i någon annan av de större hallarna.

Godmiddag