Nio år i SBL men fortfarande ingen respekt

Jag har tittat på U20 damerna, som fn spelar EM i Ungern. Gruppspelet har börjat bra med vinster över Belgien och Finland men mot Italien blev man ganska utspelade och det pga att Italien spelade en mer attackerande basket. Sveriges försvar hängde inte med.

Sverige hade även stora problem mot Finland i inledningen eftersom man inte spelade nog aggressivt och Finland utnyttjade det och satte skotten.

Försvaret blev bättre men framförallt var det Collins och Ekh som bar laget till seger. Förresten vem är Diana Collins ? För mig en helt okänd Guard på 177 cm och riktigt bra.

Det är intressant att se att Italien, Finland och Sverige har erfarna head coacher som jobbar på högsta liganivå i sina hemländer. Lagen har rätt olika spelstilar. Italien med backscreens och attackbasket. Finland med mycket hand off attack och 3 poängskott och Sverige med mycket Pick & rull eller pick & pop attack.

I 16 delen får Sverige möte Frankrike som spelar väldigt fysiskt och med både bredd och djup och längd. Det blir väldigt svårt men inte omöjligt. Matchen spelas tisdag kl 17.30 och kan ses på youtube.

Rönnqvist till Island blir ett tufft tapp för BC Luleå. Om dom säger ngt annat då ljuger dom. Jag tror att de flesta övriga coacher i SBL är nöjda med ”Lucky Lukes” beslut. Du fattar säkert vilka slantar som finns i Isländsk basket. BC Luleås trupp skrämmer inte än så länge.

Rönnqvist lämnar inte Luleå om han inte får minst 60 papp plus jobb till sambon och övriga förmåner. Jag skall följa laget i Euro Cup. Om det går bra så kan dom lottas mot Jämtland i den andra omgången. Jämtland spelar i grupp 5.

Jag tycker att Jämtland hade hyfsad tur med lottningen. Resor inom rimligt avstånd och helt klart möjlighet att gå vidare.

BC CBET Jonava (LTU) som i Litauen kallas för Juventus och tillhör toppen i Litauen. Ett bra lag som Jämtland får det svårt mot. Laget har 5000 + fanatiska åskådare på sina hemmamatcher.

BC Wolves (LTU) är en ny förening som bildades i fjol och gör sitt andra år i ligan. Finns i Vilnius och ägs av en mångmiljonär som har råd att köpa ihop spelare. Kanske ett nytt riskkapitalist projekt. Kanske möjligt att besegra.

BC Trepca (KOS) har jag ingen koll på men Balkan skolade spelare kryddade med 2-3 hyfsade jänkare är aldrig lätt och då särskilt på bortaplan.

Det nya Tarkett Sport Golvet ligger nu på plats i Sporthallen eller Umeå Energi Arena som den kallas. Vi läser 11 juli 2022.

Enligt den information jag har fått så ligger nu arbetet nere till v 32 alltså en hel månad innan det är dags för målning av linjer och ytor. Tror ni ishallens linjer hade fått vänta över semestern om B-löven hade velat in och träna ?

Tänk om det hade kunnat göras direkt. Då skulle hallen stå klar till v 30 och Umeå BSKT hade kunnat börja att vänja sig vid det nya golvet i några veckor. Vad jag har förstått så öppnas inte hallen förrän 22 augusti alltså en månad innan första hemmamatchen i SBL.

Innebandy cuper dominerar i Umeå Energi Arena från slutet av augusti en bit in i september.

Innebandyn får högre prioritet och får disponera baskethallen för sina cuper trots att de har en egen specialbygd innebandyhall med mobila läktare med två fullstora planer vägg i vägg. 

Umeå BSKT tar man ingen hänsyn till. BSKT hänvisas till Maja Beskowhallen som iofs har parkettgolv men är inte fullstor för elitmatcher och elitträning. Laget hinner få 2-3 veckors träning på ”det nya golvet” innan hemmapremiären den 23 september mot Södertälje.

BSKT har nu 9 år i SBL men fortfarande inte den respekt som föreningen borde få från Umeå Kommun, Näringslivet och Media. Risken är stor att respekten dessutom försämras när A3 lades ner även om Umeå BSKT inget har eller har haft att göra med A3. 

Det är vanligt att all basket i Umeå buntas ihop till ett även om det är helt fel och långt ifrån verkligheten. Det rör ihop begreppen något.

Godmiddag