Vart tar spelarna vägen ?

När en förening drar sig ur seriesystemet då brukar det vara ett styrelse beslut bakom och styrelsen som får stå för förklaringen. Vad jag har noterat så har ingen styrelse medlem trätt fram och tagit ansvar för beslutet.

Den person som uttalar sig i vk.se säger att han inte är styrelsemedlem.  

A3´s hemsida plockades bort direkt så jag kunde inte ens kolla vilka som satt i styrelsen.

Jag ser fram emot när ansvariga för beslutet träder fram och redovisar alla fakta i ärendet. Vi som är medlemmar i föreningen, för det är vi väl när vi har köpt års abonnemang på de streamade matcherna för dyra slantar.

Jag förutsätter att alla basketmänniskor i Umeå som sörjer urdragningen får en trovärdig förklaring till varför man tog det här beslutet. Var skuldberget för stort för att fortsätta ?

Var verkligen alla dörrar stängda när det gäller hjälp från Umeå Kommun och näringslivet ?

Försökte man få till en avbetalningsplan med Skatteverket/Kronofogden eller gav man bara upp.

Om man inte försökte med allt då svek man alla trogna i föreningen och de fans som trots allt finns.

Jag tycker inte att man skall kritisera SBBF. De har fastställda tävlingsbestämmelser som gäller och är lika för alla. Jag har svårt att se att fortsatt spel enbart hängde på en redovisning eller t ex en anmälningsavgift. 

Jag har under hela våren haft en känsla av att en epok var över eftersom inga kontrakt på gamla spelare eller nya spelare presenterades. Så har A3 har gjort de senaste 3-4 åren. Spelare som jag känner hade ingen kontakt med klubbledningen från sista match till den 15 juni.

Det är trist med 3 – 4 lag som samtidigt drar sig ur SBL dam men det är nog bara en naturlig sanering. De som förespråkade 14 lag hade fel och de som förespråkar 14 lag i SBL herr har också fel. Den bredden finns inte vad det gäller ekonomiska muskler för att hänga med på den nivån. Bromsa det medan tid finns. 

Vart tar spelarna nu vägen?  Edholm läser till läkare,  Asoro och Dellbro går idrottsprogrammet på UMU, Elias studerar också.  Har svårt att se att någon av dem nöjer sig med gratis spel i basketettan.

Om dom gör det då kan Umeå vara tillbaka i SBL redan nästa säsong. Jag hoppas att det finns dom som tänker positivt och offensivt.

Noterade att sju av tolv lag ​i årets WNBA har kvinnliga head coacher. Fyra lag har hela 3 eller 4 kvinnliga coacher. Washington Mystics är enda laget med helt manligt styre.

Godmiddag